Nebunia continuă: protestarii anti-rasişti au început să dea jos statui ale lui Cristofor Columb, Churchill sau ale reginei Victoria etc… De statuia ideologului comunist Marx nu se atinge nimeni!


Revoltele anti-rasiste din America şi din alte ţări ale lumii are noi victime: statuile unor personalităţi istorice, care ar fi avut în vremurile lor atitudini rasiste. Astfel, în Marea Britanie, mai multe statui ale lui Winston Churchill sau ale reginei Victoria au fost vandalizate cu mesaje care acuză că personajele sunt simboluri rasiste.

Winston Churchill a fost prim-ministru britanic în timpul celui de-al doilea război mondial. Atitudinea sa fermă şi curajoasă împotriva lui Hitler a ferit Regatul Britanic de a fi cotropit de nazişti. În timpul reginei Victoria, Marea Britanie a ajuns naţiunea nr.1 a lumii, de aici pornind revoluţia industrială mondială.

Drept urmare, mii de protestatari s-au adunat pentru a apăra statuia lui Churchill din Londra. În SUA, au fost date jos statui ale exploratorului Cristofor Columb și ale unor lideri ai confederaților din războiul civil american care au apărat sudul sclavagist, ca de exemplu Jefferson Davis, președintele sudului secesionist din timpul Războiului civil american.

Totuşi, revoluţionarii anti-rasişti nu se gândesc să dea jos statuile lui Karl Marx, a cărui ideologie – comunismul, a produs zeci / sute de milioane de victime în lume, probabil că mai mult decât victimile rasismului.


Comentariile sunt închise.