Cel mai sărac preşedinte din lume explică de ce oamenii bogaţi ar trebui daţi afară din politică

 • 132
 •  
 •  
 •  
  132
  Shares

Între 2010 şi 2015 în lume am avut un preşedinte cum n-o să mai vedem în curând: preşedintele Uruguay-ului, Jose Mujica, care a devenit celebru în lume ca fiind „cel mai sărac preşedinte din lume”, donându-şi 90% din salariul său operelor de caritate.

Într-un interviu, Mujica a explicat că nu are nimic împotriva oamenilor bogați, dar el nu crede că ei fac o treabă bună ca şi politicieni, reprezentând interesele majorității celor care nu sunt bogați.

„Nu sunt împotriva unor oameni care au bani, cărora le plac banii, care devin înnebuniţi după bani”, a spus Mujica. „Dar în politică trebuie să separăm lucrurile. Oamenii care iubesc prea mult banii sunt un pericol în politică. Oamenii care iubesc banii trebuie să se dedice industriei, comerțului, să multiplice bogăția. Dar politica este lupta pentru fericirea tuturor”.

Întrebat de ce oamenii bogați sunt reprezentanți răi ai oamenilor săraci, Mujica a spus: „Ei tind să privească lumea prin perspectiva lor, care este perspectiva banilor. Chiar și atunci când operează cu intenții bune, perspectiva pe care o au asupra lumii, a vieții, a deciziilor lor, este dată de bogăție. Dacă trăim într-o lume în care se presupune că majoritatea trebuie să guverneze, trebuie să încercăm să ne răsturnăm perspectiva, din cea a majorităţii, nu a minorităţii”.

Mujica a devenit bine cunoscut pentru respingerea simbolurilor bogăției. El a mai spus într-un alt interviu că „Sunt un dușman al consumerismului. Din cauza acestui hiperconsumerism, uităm lucrurile fundamentale și irosim forța umană asupra unor frivolități care nu au nimic de-a face cu fericirea umană”.


 • 132
 •  
 •  
 •  
  132
  Shares

Adblock Detectat

Intretinerea acestui site este una costisitoare. Singurele venituri care ne sustin activitatea sunt din publicitatea on-line. Browserul dvs. are instalat un ad-blocker care nu permite afisarea acestora. Pentru citirea articolului, va rugam sa dezactivati modulul Adblock (whitelist / Pause on this site). Va multumim pentru intelegere!

Refresh Page