Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Politica e o curvă? Citate celebre despre politică şi politicieni

704

blankPentru că în ultima perioadă, politica a ajuns subiectul nr.1 în România, m-am gândit că ar fi interesant de prezentat câteva citate despre politică, destul de amuzante, dar care arată crudul adevăr, şi anume, cât de meschină poate fi clasa politică.

* “Politicienii răi sunt aleşi de cetăţenii buni care nu se prezintă la vot” (George Jean Nathan). Pentru asta, ar trebui să ne prezentăm cu toţii la vot în ziua alegerilor, în special oamenii de bună credinţă.

* “Democraţia înseamnă a vota pentru candidatul ce-ţi displace cel mai puţin” (Robert Byrne). Aşadar, alegem răul cel mai mic.

* “Politica înseamnă război fără vărsare de sânge, în timp ce războiul este o politică cu vărsare de sânge” (Mao Zedong). Se mai îndoia cineva de faptul că politica n-ar fi un război?

Şi dacă tot suntem în zona războiului, să vedem următorul citat:

* “Politica e la fel de excitantă ca şi războiul, dar şi periculoasă. În război poţi fi ucis o singură dată, dar în politică de mai multe ori” (Winston Churchill).

* “Un politician se gândeşte la următoarele alegeri. Un om de stat se gândeşte la următoarea generaţie” (James Freeman Clarke). Eu aş adăuga: “la următoarea generaţie a poporului, nu a familiei sale”.

* “Nu e în natura politicii ca cei mai buni oameni să fie aleşi. Cei mai buni oameni nu doresc să-şi conducă concetăţenii”(George E. MacDonald). Jos democraţia şi sus meritocraţia!

“Atunci când un om îşi petrece prea mult timp la conducerea unei ţări, în comportamentul său apare depravarea” (Thomas Jefferson). Prea multă putere întotdeauna strică.

* “Înainte de a începe să te gândeşti la politică, trebuie să abandonezi ideea că există un război între oamenii buni şi cei răi” (Walter Lippmann). Adică, toţi politicienii sunt o apă şi-un pământ.

* “Un politician este un tovăraş care-ţi sacrifică viaţa ta pentru ţara lui” (Texas Guinan). Politicienii nu se sacrifică niciodată…

* “Se presupune că politica este cea de a doua profesie veche a lumii. Am ajuns să-mi dau seama că ea se aseamănă foarte mult cu cea mai veche profesie a lumii” (Ronald Reagan). Toţi ştiu că politica e o curvă.

Şi am să sfârşesc cu una tare de tot:

* “Preşedintele n-a spus aşa ceva. El doar a citit ceea ce i s-a scris în discurs.” Declaraţia aparţine lui Richard Darman, directorul Oficiului de Management şi Buget, explicând de ce preşedintele Bush nu şi-a ţinut promisiunile din campania electorală. Adică, preşedinţii sunt un fel de marionete?

Orgoni Crystal