Templul satanic – o nouă şi periculoasă organizaţie politică care luptă împotriva creştinismului şi conservatorismului


Probabil că mulţi dintre voi aţi auzit de Biserica Satanistă; adepţii săi cred în Satana, văzută ca o fiinţă reală şi realizează o mulţime de ritualuri negre. Dar, în 2013, a apărut ceva asemănător, „Templul Satanic”, care, spre deosebire de Biserica Satanistă, se vrea a fi o mişcare politică. Pentru adepţii Templului Satanic, adevăraţii adversarii sunt „conservatorii şi creştinii”.

Iată ce spune unul dintre fondatorii acestui curent: „În mod tradiţional, practica satanistă era una privată, în spatele uşilor închise, cu lumânări negre. Spre deosebire de filozofia satanistă, în care satanismul reprezintă o rebeliune contra autorităţii arbitrare, noi credem că este nevoie de un anumit nivel de participare politică. Cred că trebuie să mergem în spaţiul public şi să ne anunţăm fără ruşine”.

În 2016, pe Facebook „Templul Satanic” anunţa că are 50.000 de membri; probabil că acum numărul lor este mult mai mare. În mass-media oficială, Templului Satanic a început să i se facă reclamă pozitivă. Iată o reclamă de pe „Huffington Post”:

Sataniștii se dovedesc a fi tot ceea ce credeți că nu sunt: ​​patrioți, caritabili, etici, egalitarişti. Acest lucru reiese din documentarul „Heil Satana?” – cel care prezintă crearea Templului Satanic, o mișcare care nu are nimic de-a face cu Satana. Înființată în 2013, organizația este parte integrantă a religiei moderne, a coaliției activiste politice și a revoluției meta-culturale. Respingând iconografia care a speriat mult timp America Evanghelică – diavolul, sacrificiul ritualic, coarnele, pentagramele, așa-numita Liturghie Neagră – Templul Satanic urmărește să atragă atenția oamenilor, oferindu-le mesaje de libertate, compasiune și dreptate pentru toți.

Dar, în ciuda faptului că cei de la Templul Satanic pretind că „nu se închină lui Satana”, ei realizează „ceremonii negre”, fac ritualuri cu pentagrame și caută să instaleze statui cu Baphomet în locații publice proeminente.