Armata Chineză vrea să creeze „super soldaţi” la fel ca în filmul SF „Soldat universal”? Aşa crede directorul Serviciilor de Informaţii ale SUA


Serviciile secrete americane spun că China ar efectua „testări umane” asupra membrilor Armatei Populare Chineze, în speranța de a dezvolta soldați cu „capacități biologice îmbunătățite”, a declarat un oficial de vârf din Serviciile de Informații din SUA.

John Ratcliffe, directorul Serviciilor de Informații Naționale ale SUA, a inclus cele spuse mai sus într-un editorial publicat în „Wall Street Journal”, în care susține că China reprezintă amenințarea nr.1 de securitate națională asupra Statelor Unite. Iar dacă afirmaţia de mai sus e adevărată, atunci China a copiat modelul „super soldaților” chiar de la americani, din filmele hollywoodiene precum „Captain America” sau „Universal Soldier”.

În 2019, doi savanți americani au scris o lucrare care examinează ambițiile Chinei de a aplica biotehnologia în domeniul militar, existând semnale că China este interesată să folosească tehnologia de editare genică pentru a spori performanța soldaților. Mai exact, savanții americani spun că cercetătorii chinezi se folosesc de instrumentul de editare genică CRISPR („grupuri de repetiții palindromice scurte intercalate în mod regulat”). CRISPR a fost utilizat pentru tratarea bolilor genetice și modificarea plantelor, nefiind etic să se manipuleze gene pentru a spori performanța oamenilor sănătoși.

„Deși potențialul folosirii tehnologiei CRISPR pentru creșterea capacităților umane în domeniul militar rămâne doar o posibilitate ipotetică în prezent, există indicii că cercetătorii militari chinezi încep să-i exploreze potențialul”, au scris cercetătorii, Elsa Kania, expertă în domeniul tehnologiilor chineze chinezilor de la Centrul pentru o Nouă Securitate Americană și Wilson VornDick, consultant pe probleme chineze și fost ofițer al Marinei SUA.

Un general chinez a spus în 2017 că „biotehnologia modernă și integrarea acesteia cu informațiile, nanotehnologia și domeniile cognitive vor avea influențe revoluționare asupra armelor și echipamentelor, spațiilor de luptă și teorii militare.”

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO