Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Armata Chineză vrea să creeze „super soldaţi” la fel ca în filmul SF „Soldat universal”? Aşa crede directorul Serviciilor de Informaţii ale SUA

  •  
  •  
  •  
  •  

Serviciile secrete americane spun că China ar efectua „testări umane” asupra membrilor Armatei Populare Chineze, în speranța de a dezvolta soldați cu „capacități biologice îmbunătățite”, a declarat un oficial de vârf din Serviciile de Informații din SUA.

John Ratcliffe, directorul Serviciilor de Informații Naționale ale SUA, a inclus cele spuse mai sus într-un editorial publicat în „Wall Street Journal”, în care susține că China reprezintă amenințarea nr.1 de securitate națională asupra Statelor Unite. Iar dacă afirmaţia de mai sus e adevărată, atunci China a copiat modelul „super soldaților” chiar de la americani, din filmele hollywoodiene precum „Captain America” sau „Universal Soldier”.

În 2019, doi savanți americani au scris o lucrare care examinează ambițiile Chinei de a aplica biotehnologia în domeniul militar, existând semnale că China este interesată să folosească tehnologia de editare genică pentru a spori performanța soldaților. Mai exact, savanții americani spun că cercetătorii chinezi se folosesc de instrumentul de editare genică CRISPR („grupuri de repetiții palindromice scurte intercalate în mod regulat”). CRISPR a fost utilizat pentru tratarea bolilor genetice și modificarea plantelor, nefiind etic să se manipuleze gene pentru a spori performanța oamenilor sănătoși.

„Deși potențialul folosirii tehnologiei CRISPR pentru creșterea capacităților umane în domeniul militar rămâne doar o posibilitate ipotetică în prezent, există indicii că cercetătorii militari chinezi încep să-i exploreze potențialul”, au scris cercetătorii, Elsa Kania, expertă în domeniul tehnologiilor chineze chinezilor de la Centrul pentru o Nouă Securitate Americană și Wilson VornDick, consultant pe probleme chineze și fost ofițer al Marinei SUA.

Un general chinez a spus în 2017 că „biotehnologia modernă și integrarea acesteia cu informațiile, nanotehnologia și domeniile cognitive vor avea influențe revoluționare asupra armelor și echipamentelor, spațiilor de luptă și teorii militare.”


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu