China ameninţă nişte insule japoneze, iar acum Japonia se pregăteşte de un răspuns militar. Va izbucni un conflict global în Asia?


Pe măsură ce puterea militară a Chinei continuă să se extindă dramatic în lume, Partidul Comunist Chinez (PCC) și Armata Populară de Eliberare (PLA) sunt din ce în ce mai agresive și amenință statele vecine din jurul ei. Pe lângă India și Taiwan, China a creat dispute teritoriale cu 4 dintre cei 10 membri ai Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est: Malaezia, Filipine, Vietnam și Brunei.

Dar acum, China și-a sporit conflictele cu Japonia în legătură cu insulele Senkaku. După ce a anunțat o nouă politică care să permită pazei sale de coastă paramilitare să deschidă focul împotriva navelor străine care se află în apele sale teritoriale, China și-a intensificat patrulele în jurul insulelor Senkakus din Marea Chinei de Est. Cele mai multe insule nelocuite aparțin Japoniei, dar acum sunt revendicate de China.

Cotidianul „South China Morning Post” (SCMP) a raportat faptul că „un oficial japonez a spus că Tokyo-ul este alarmat de activitățile chineze și că ia în considerare un răspuns”. Acesta a adăugat că, în conformitate cu Garda de Coastă japoneză, „frecvența navelor de pază de coastă chineze care intră în ape a crescut de la două ori pe lună anul trecut (2020) la două ori pe săptămână în februarie 2021”.

Luna trecută (februarie 2021), Japonia a depus un protest oficial în fața Chinei după ce două nave de război chineze au intrat în apele de coastă japoneze lângă insulele Senkaku, dar acum Japonia are în vedere un răspuns mai puternic, posibil militar. SCMP a citat un oficial japonez care a spus: „În conformitate cu legislația noastră naţională, forțele de autoapărare pot folosi armele de foc împotriva activităților ilegale ale gărzii chineze de coastă care intră în apele noastre teritoriale, inclusiv în jurul insulelor Senkaku, fără permisiune”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): americandefensenews.com

Comentariu propriu: Dacă incursiunile chineze se intensifică, am putea fi martorii la escaladarea unor tensiuni violente dintre Japonia şi China, care poate duce chiar la aprinderea scânteilor celui de-al treilea război mondial. A nu se uita de războiul japonez-chinez din anii ’30, care a avut şi el o contribuţie la declanşarea celui de-al doilea război mondial.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO