Din misterul dispariţiei unui mare miliardar chinez, fondatorul platformei Alibaba


Unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii, miliardarul chinez Jack Ma (fondatorul platformei Alibaba, rivalul lui Amazon) nu a mai fost văzut de nimeni de peste 2 luni. Cu o avere de aproape 40 de miliarde de dolari, se pare că Jack Ma ar fi intrat în conflict cu guvernul chinez.

Jack Ma era jurat la o emisiune chinezească „Africa’s Business Heroes”, în care cel mai bun antreprenor african era premiat cu 1,5 milioane de dolari. El nu a mai apărut din noiembrie 2020 la acea emisiune. Jack Ma a fost şters de pe pagina de Internet a emisiunii şi nici nu a fost inclus în videoclipurile de promovare.

Jack Ma a criticat public autorităţile din China, făcându-le responsabile pentru eşecul listării la bursă a grupului de companii a miliardarului chinez – Grupul Ant. Cotidianul american „Wall Street Journal” scria în noiembrie 2020 că chiar fostul preşedintele chinez Xi Jinping ar fi oprit listarea la bursă a companiilor miliardarului chinez.

Unde a dispărut miliardarul chinez? Nu se ştie exact, dar bănuielile se pot îndrepta înspre un singur loc: Partidul Comunist Chinez. Cei din fruntea partidului au un „renume” în a-i duce la tăcere pe cei care nu respectă „linia partidului” şi care vor să fie dependenţi de comunismul chinez.


Lasă un comentariu