Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

China îşi trimite o sondă spaţială pe planeta Marte: vor fi dezvăluite secretele unei posibile civilizaţii dispărute marţiene?


China se pare că a scăpat de stresul pandemiei de coronavirus, pentru că ţara se pregăteşte să-şi împlinească nişte visuri înălţătoare. Astfel, Agenția Spațială din China a prezentat numele primei sale misiuni de explorare de pe planeta Marte, marcând astfel cei 50 de ani de la lansarea primului său satelit.

Misiunea de pe Marte a fost numită Tianwen-1, spune agenția oficială de știri Xinhua, citând Administrația Spațială Națională a Chinei (CNSA). Se preconizează că misiunea de explorare a planetei Marte va fi lansată în acest an, fără a se specifică o dată anume.

Numele de „Tianwen” sau „Întrebări la cer” face referiri la o poezie scrisă de poetul chinez Qu Yuan care a trăit în urmă cu mai bine de două milenii. În poem, erau adresate mai multe întrebări despre stele și alte corpuri cerești.

CNSA a declarat că toate misiunile planetare de explorare ale Chinei în viitor vor fi numite „Tianwen”. China a lansat cu succes primul său satelit, Dongfanghong-1, în 1970. Ea încearcă să-i ajungă din urmă pe SUA şi Rusia, la explorarea spaţială, şi speră să-şi realizeze acest obiectiv ambiţios în viitorul apropiat.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): reuters.com

P.S. Întrebarea mea este următoarea: va explora China locurile de pe Marte, pline de posibile artefacte străvechi (ce indică prezenţa unor vechi civilizaţii marţiene), care au fost observate de roboţii spaţiali NASA?