Un studiu canadian a venit cu un nou model cosmologic îndrăzneț cu privire la starea Universului, înainte de evenimentul Big Bang. El teoretizează faptul că Universul anterior a început să fie perfect simetric, datorită faptului că el are o imagine-oglindă a structurii sale.
Totul în Universul-oglindă ar fi identic cu Universul nostru, numai că este invers. Astfel, timpul merge înapoi, nu înainte, în timp ce materia este făcută din antiparticule şi nu din particule. Alți cercetători deja au teoretizat existența unui alt Univers înainte de Big Bang. Dar Universul-oglindă, imaginat de echipa de cercetare de la Institutul Perimetre pentru Fizică Teoretică, ar fi făcut parte din Universul actual, nefiind o realitate separată.
„În loc să spunem că exista un Univers diferit înainte de Big Bang, spunem că Universul dinaintea Big-Bang-ului este, într-un anumit sens, o imagine a Universului după Big-Bang”, a explicat cercetătorul Neil Turok. El și colegii săi au descris Universul actual ca o reflecție a celui vechi, așa cum se vede prin lentila de deformare a realității din Big Bang.
Cercetătorii sugerează că Universul nostru şi imaginea sa oglindă au apărut în timpul Big Bang-ului. În timp ce Universul nostru a explodat înainte în timp, Universul-oglindă a curs în direcția opusă.
Modelul unui Univers-oglindă ar simplifica foarte mult prima secundă a existenței Universului. Acest lucru ar permite cercetătorilor să uite de teoria multiversurilor și a dimensiunilor ciudate pentru a explica anumite părți complexe ale fizicii cuantice. De asemenea, ar explica foarte bine şi particulele subatomice ale Universului.
Un Univers-oglindă ar oferi, totodată, o explicație directă pentru materia întunecată, materie teoretic invizibilă care se presupune că formează cea mai mare parte a Universului. Și, nu ar mai trebui să se inventeze şi alte particule speculative.
Turok, Boyle și colegii lor au prezentat acest nou model cosmologic, după ce s-au săturat de cele mai recente și din ce în ce mai exotice teorii despre primele câteva secunde ale Universului, după Big Bang. Cercetătorii spun că noul model de Univers-oglindă are un mare avantaj față de celelalte modele: poate fi testat și verificat.
Foto: prelucrare personală
Un comentariu la „Un nou studiu arată că „Universul-oglindă” (în care totul este invers faţă de Universul nostru, inclusiv timpul) explică cel mai bine realitatea în care trăim”
Comentariile sunt închise.