Ia ghiciţi: primul vizitator cosmic cunoscut, din afara sistemului nostru solar, are o formă bizară, de trabuc, asemenea unui OZN


Comunitatea astronomică a fost încântată de la începutul lunii octombrie 2017, despre ceea ce ar putea fi primul vizitator interstelar confirmat vreodată din afara sistemului nostru solar. Un telescop automat a observat un obiect ceresc care părea că vine de sus asupra sistemului nostru solar. Între timp, astronomii au publicat o lucrare care oferă o descriere a proprietăților ciudate ale obiectului, pe care l-au numit „1I / 2017 U1 Oumuamua”. În limba din Insulele Hawaii, „Oumuamua” înseamnă „primul mesager”.

Pan-STARRS1 este telescopul automat care a observat obiectul ceresc neobișnuit în formă de țigară, acum cunoscut sub numele de Oumuamua, pe 19 octombrie 2017. Telescopul a capturat imagini ale obiectului cu o zi înainte, dar software-ul de analiză automată a sistemului nu l-a identificat. Mai multe imagini în decursul zilelor care au urmat i-au condus pe cercetători la concluzia că acest obiect ceresc este extrem de bizar, venind de sus şi coborând între orbita lui Mercur și a Soarelui, cu o viteză foarte mare.

Conform cosmologilor, sistemul nostru solar s-a creat dintr-un disc de materiale aplatizate, toate planetele orbitând aproximativ planul discului. Unele obiecte mai mici, cum ar fi planetele pitice și cometele, deşi au adesea orbite înclinate în afara planului, totuși ele sunt încă aliniate aproximativ cu acest plan. Dar ceva asemănător cu Oumuamua, în formă de țigară, astronomii recunosc că nu au mai văzut niciodată.

Oumuamua pare a fi mai degrabă un asteroid decât o cometă și are o nuanță roșiatică, care este tipică obiectelor care au mai multe substanțe chimice organice pe suprafața lor. Pe de altă parte, într-o perioadă de 7,3 ore, cantitatea de lumină reflectată de Oumuamua s-a schimbat cu un factor de 2,5. Acest lucru înseamnă că părți ale suprafeței asteroidului interstelar sunt radicale diferite în ceea ce privește lumina pe care o reflectă; specialiştii au sugerat că Oumuamua are o formă de trabuc, cu două axe sunt de aproximativ 80 de metri, iar cea de-a treia axă fiind de aproximativ 800 de metri lungi.

Specialiştii nu exclud faptul că Oumuamua şi-ar fi început viaţa chiar la marginea exterioară a sistemului solar, dar a fost aruncat spre interior, într-un unghi ciudat, atunci când a interacționat cu o planetă necunoscută (probabil celebra planetă X). Dar, întrucât această planetă gigantică, departe de Soare, încă nu este cunoscută, teoria e considerată puțin probabilă.

Dar totuşi, astronomii spun că la formarea oricărui sistemul stelar, planetele mari pot să arunce, prin puterea gravitaţiei, o mulţime mare de obiecte cereşti mici în spațiul interstelar. Din acest motiv, nu este o mare surpriză faptul că astronomii au văzut în sfârșit unul. Oricum,  Oumuamua nu arată ca vreun obiect ceresc cunoscut din sistemul nostru solar. Numai că acum astronomii nu au nicio idee de unde a provenit inițial asteroidul bizar. Iar cercetătorii se așteaptă ca alți vizitatori cosmici să vină din afara sistemului solar în apropierea noastră.

Însă, cel mai ciudat lucru îl reprezintă faptul că obiectul cosmic seamănă foarte bine cu un OZN sub formă de trabuc…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO