Călătorie în timp? Într-un tablou din anii 1930 se observă un amerindian care ţine în mână un smartphone!


Un tablou care îi prezintă pe amerindienii (locuitorii nativi ai celor două Americi), şi care datează din anii 1930, a provocat stupoare pe Internet, deoarece pictura pare să prezinte un bărbat care privește în mod intenționat la un telefon mobil.

Tabloul are titlul de „Domnul Pynchon și așezarea din Springfield” și prezintă întâlnirea dintre amerindieni și coloniștii englezi, în Massachusetts, în secolul al XVII-lea. Dar ceea ce frapează cel mai mult şi pare a fi situat în afara timpului, îl reprezintă un telefon celular pe care omul pare că-l ține în mână. Aparatul pare să fie negru, având marginea albă sau gri.

Apariţia este una cu adevărat surprinzătoare, întrucât telefonul mobil (ce se aseamănă cu un smartphone) nu exista în momentul în care pictura a fost realizată, apărând cu 6-7 decenii înainte de a fi inventat. Acest lucru a dus la speculații pe Internet despre ceea ce ar putea fi dispozitivul pe care omul îl ține în pictură, unii spunând că ar putea fi un caz de călătorie în timp.

Însă, specialiştii în istoria artei cred că articolul din mână ar putea fi o lamă de fier, o oglindă sau o oglindă, dar nu şi un telefon mobil. Desigur, ar putea fi şi un telefon mobil (smartphone) și, dacă ar fi adevărată această ipoteză fantastică, asta ar însemna că omul ar fi călătorit în viitor și ar fi luat telefonul mobil, iar apoi s-a întors în timp cu el.

Artistul din spatele tabloului a fost Umberto Romano, iar dacă elementul din mâna omului ar fi un telefon mobil, atunci Romano ar trebui să știe că amerindienii ar fi deţinut tehnologia de telefonie mobilă în acea epocă (ceea ce e complet absurd!!) și probabil că a ascuns acest fapt în opera sa de artă. Sau poate că Romano pur şi simplu a avut o viziune artistică a ceea ce ar putea apărea în viitorul nu foarte îndepărtat (smartphone-ul).

Nu e prima dată când elemente din viitor apar în diverse picturi. Astfel, în tabloul intitulat „Ducele de Orleans, ducii de Chartres şi Nemour”, apărut în 1830 şi pictat de Louis Hersent, se observă pictate nişte nişte fire prinse de nişte stâlpi, ca şi cum ar fi o instalaţie de telescaun sau reţele de telegrafie (Într-un tablou din 1830 cu nişte duci francezi apare o instalaţie de telescaun sau stâlpi de electricitate, deşi nimic din acestea nu fusese inventate încă!?).

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock