Cel mai mare complex de piramide din lume: Tucume, din Peru, numit şi „Purgatoriul”. E mai bine să nu intri noaptea în el, din cauza „porţilor interdimensionale malefice”!


Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

Complexul cel mai mare de piramide din lume nu se găseşte în Egipt, ci în Peru, în regiunea denumită Tucume. Acolo există cel puțin 26 de piramide importante, împrăştiate pe o suprafaţă de 540 de acri. Construite din lut, piramidele sunt situate pe o câmpie din jurul muntelui La Raya, la sud de râul La Leche. Ele au fost ridicate de locuitorii din Lambayeque în anul 1000 d.Hr., iar în 1470 au fost încorporate în Imperiul Incaş.

În ritualurile lor, vindecătorii şamani locali invocă puterile piramidelor de la Tucume. De altfel, complexul este temut de localnici, care-l cunosc sub numele de „Purgatoriu”. Ei recomandă ca în acest teritoriu să nu se intre niciodată noaptea. De ce oare? Se deschid porţi interdimensionale malefice!?

În partea de nord şi nord-est se găsesc cele mai mari si mai impunătoare piramide, dintre care amintim Huaca Larga (Piramida cea lungă), Huaca 1, Templul Pietrei Sacre și Huaca Balsas.

Un loc de înmormântare somptuos al unui important general incaş (poate chiar guvernatorul incaş al regiunii Tucume) a fost descoperit de arheologi în Huaca Larga. Această piramidă este de 800 de metri lungime , fiind cea mai lungă şi cunoscută structură din argilă.

Huaca 1 este o piramidă în trepte, cu o înălţime de 30 de metri; în partea sa superioară are mai multe încăperi care ar fi putut servi drept locuinţe pentru conducătorii din Lambayeque. Piramida este decorată cu picturi de păsări care zboară. Acum, îmi pun şi eu întrebarea: e chiar vorba de păsări sau de avioane!?

Templul Pietrei Sacre este o piramidă în formă de U. Deși mică și simplă, ea constituie o oprire importantă pentru călătorii care trec prin această regiune. Ceea ce face interesant acest templu special în reprezintă prezenţa unei pietre uriaşe, aflată în mijloc. Arheologii nu știu ce reprezintă, dar au găsit o cantitate mare de ofrande în jurul ei, printre care scoici, precum şi alte obiecte și figurine.

Priamida Huaca Balsas are nişte frize (ornamente) minunate, dar, din păcate, ea a fost deteriorată de către jefuitori şi vandali. Un ornament extrem de interesant descrie o scenă în care apare un om-pasăre, dar și alte păsări care conduc o plută ce urmează unei alte plute. „Om-pasăre”!?? Ce naiba era? Un extraterestru?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock