China vrea să transforme Luna în „Steaua Morţii”, de unde să lanseze rachete împotriva oricărei ţinte de pe Pământ! Chinezilor, lăsaţi-ne Luna „virgină”!


steaua mortii 50Un expert din cadrul Programului privind Explorarea Lunară din cadrul Agenţiei Spaţiale Chineze a spus că țara sa este pregătită pentru instalarea unei baze militare pe Lună până în 2050, anunţă Want China Times. Expertul spune că Luna ar putea fi utilizată ca o „armă mortală”, capabilă să lanseze rachete împotriva oricărei ținte de pe Pământ.

Presupusele planuri au atras comparații cu Steaua Morții, super-arma de mărimea unei planete din filmele „Star Wars”, suficient de puternică pentru a distruge diferite corpuri cereşti, inclusiv planete. Dar totuşi expertul adăugă că China are mai multe ambiții pașnice cu privire la Lună. Astfel, Agenția Spațială Chineză speră să trimită primul astronaut pe Lună până în 2030. Totuşi, Luna ar putea fi, de asemenea, fi folosită ca teren pentru testarea de arme.

Toate aceste lucruri vin după ce, pe 2 decembrie 2013, China a lansat cu succes misiunea Chang’e 3 de explorare a Lunii. Racheta chinezească, va lansa pe Lună un robot spaţial, denumit „Rabbit Jade”, care e programat să aselenizeze pe 14 decembrie 2013.

Interesant e faptul că în 1967 s-a parafat un Tratat Internaţional privind Spaţiul Extraterestru, tratat care interzice folosirea Lunii în scopuri militare. Acest acord a fost semnat abia în 1983 de către China. Ce-are de gând China? Să nu mai respecte tratatul?

Pe de altă parte, această ştire vine la câteva zile după ce Japonia a anunţat că vrea să transforme Luna într-o gigantică uzină electrică. Văd că marile puteri asiatice au planuri mari cu Luna… De ce n-o lasă virgină? Şi-aşa Pământul îl distrugem încetul cu încetul. Acum am pus gând rău şi Lunii?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO