Marele istoric român Densuşianu e foarte tranşant: Zeii sau titanii din mitologia greacă au existat pe teritoriul vechii Dacii! De aceea, în România au fost descoperite foarte multe schelete de uriaşi…


giganti 4E clar că în istoria omenirii au existat uriaşii. Ne spune chiar şi Biblia: “În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriaşi, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime” (Geneza 6:4)”.

Dar, uriaşii au existat şi în România, o mulţime de schelete găsindu-se în Giurgiu sau în zona Buzăului (vedeţi articolul meu din aprilie 2014: Uriaşii din Muntenia: incredibile povestiri adevărate care nu sunt legende! În România, cât şi în întreaga lume, sunt o mulţime de dovezi care demonstrează existenţa giganţilor!). De exemplu, între anii 1939-1951, la Argedava, judeţul Giurgiu, arheologii au descoperit nu mai puţin de 80 de schelete uriaşe, de umanoizi de 4-5 metri înălţime. Un martor ocular, Ioniţă Florea, a declarat că a văzut cu ochii lui schelete de uriaşi. Bărbatul a povestit că a dezgropat cu mâna lui un craniu incredibil de mare, mult mai mare decât cel de om; osemintele erau urcate într-un camion şi duse în altă parte, fără să se ştie unde. Se spune că în total au fost descoperite peste 80 de schelete.

La începutul anilor 90, săpând pe o colină, localnicii din satul Scăieni, comuna Bozioru, judeţul Buzău, au descoperit schelete uriaşe, măsurând în jur de 2,40 metri, chiar mai mult, cu căpăţâni ca „dovlecii de prăsilă”. Din păcate, autorităţile n-au dat importanţă necropolei de uriaşi.

Pe de altă parte, după ce a studiat istoriografia antică a regiunilor din nordul şi sudul Dunării, precum şi vechi tradiţii din ţara noastră, istoricul Nicolae Densuşianu a susţinut în opera sa „Dacia preistorică”, cu foarte multe citate din textele unor istorici antici şi din diferite veacuri ale mileniului nostru, un fapt prea uşor uitat: pe teritoriul vechii Dacii ar fi locuit o importantă populaţie de oameni înalţi şi foarte puternici, din care ar fi făcut parte înseşi grupurile titanilor şi ale giganţilor care, într-o epocă a gloriei lor, s-au luptat sau au colaborat cu zeii din mitologia greacă. De asemenea, în baza localizărilor specificate de istorici greci şi romani în textele lor antice, eruditul istoric român a enunţat o concluzie foarte sugestivă: Românii, de când sunt ei, au stat pe aceste locuri; ei sunt aici de la începutul lumii, iar sămânţa noastră este de la uriaşi.

Aceasta înseamnă că titanii şi giganţii din bogata mitologie a istoricilor antici greci şi romani şi-ar fi avut ţara aici, în câmpia şi în munţii Carpaţi de la nord de Dunăre. Însă, aceşti uriaşi, au purtat diverse nume locale, ca novaci sau jidovi. Acelaşi istoric Densuşianu oferă şi un citat interesant dintr-o tradiţie probabil antică, păstrată în fostul judeţ Vlaşca. Citatul confirmă vechimea celui de-al doilea nume generic păstrat în popor pentru uriaşi şi totodată poate fi foarte important sub aspect istoric: „În timpul uriaşilor, munţii şi câmpiile au ars trei ani, apoi uriaşii [Jidovii] au fost înecaţi de o ploaie mare, care a ţinut mult timp” (probabil că e vorba de potopul lui Noe).

Ar trebuie să cităm şi vechi denumiri geografice păstrate în timp. De exemplu, au rămas, în judeţul Gorj, numele localităţii Novaci (actualmente oraş) şi denumirile Jidova, Jidoviţa, Jidvei (comună în judeţul Alba). În Carpaţii Orientali, pe versantul vestic a muntelui Ceahlău, pentru defileul traseului spre Cheile Bicazului s a menţinut foarte mult timp denumirea Valea Jidovului, schimbată abia în secolul al XVI-lea în Jgheabul lui Vodă (întrucât pe acolo s-a refugiat domnul Petru Rareş în drum spre Transilvania).

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock