Un strămoș uman străvechi se ascunde şi astăzi în Indonezia?


O nouă carte controversată susține că Homo floresiensis, asemănător unui hobbit, poate să nu fi dispărut de fapt. Dovezile misterioșilor „hobbiți” din Flores, o insulă din Indonezia, au fost descoperite pentru prima dată într-o peșteră în 2003 – o descoperire care avea să devină subiectul multor controverse și dezbateri.

Numiți Homo floresiensis, se crede că acești hominizi reprezintă o specie umană nedescoperită anterior, care a dispărut undeva în urmă cu 60.000 de ani, însă nu toată lumea este convinsă. Potrivit antropologului Gregory Forth de la Universitatea din Alberta (Canada), acești hobbiți din viața reală s-ar putea să nu fi dispărut deloc și ar putea trăi şi astăzi pe insula Flores. El citează rapoarte despre observaţii ale „omului-maimuță”, făcute de către localnicii de pe insulă, ca dovadă potențială că acești strămoși umani pierduți demult ar putea fi încă prezenţi acolo.

„Pur și simplu nu știm când această specie a dispărut, sau dacă a dispărut cu adevărat”, a declarat antropologul pentru Live Science. „Deci, există o posibilitate ca acesta să fie încă în viață”.

Totuși, nu toată lumea din comunitatea științifică este de acord cu teoria lui. Unii, precum paleoantropologul John Hawks, au subliniat faptul că insula are o populație de aproximativ două milioane de oameni. Iar ideea că o întreagă comunitate de hominizi preistorici ar putea continua să supraviețuiască acolo, nefiind încă descoperiţi, ar putea fi cel puțin exagerată.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): livescience.com


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO