Incredibil! O statuetă de fildeş din Japonia produce dureri de dinţi îngrozitoare celor care o poartă!


statuie de fildes Ho TeiDoi turişti americani, soţ şi soţie, au văzut o statuetă a lui Ho-Tei într-o consignaţie din Kobe (Japonia). Ho-Tei este zeul satisfacţiei la japonezi. Aceasta statuie era din fildeş, costa o nimica toată, aşa că cei doi soţi s-au grăbit s-o cumpere. Gravă greşeală! Când au plecat la Manila (Filipine) în ziua următoare, pe soţie a apucat-o o durere înfiorătoare de dinţi, care a ţinut-o cele două săptămâni ale călătoriei. Plecând spre Australia, statueta era în bagajul soţului, şi, de data aceasta, pe el l-au apucat durerile de dinţi. În Sydney, pe când bagajele erau în vamă, durerea s-a oprit, dar a început iar când şi-au luat bagajele în cabină, dar s-a oprit când bagajele au fost duse în cală.

În S.U.A., bărbatul l-a dat pe Ho-Tei mamei sale. Şi pe ea a apucat-o durerea de dinţi, până ce le-a înapoiat statueta. Abia atunci au început să se întrebe dacă nu cumva aceasta era de vină. Au aflat că era făcută din partea de bază a unui colţ de elefant, văzându-se o mică gaură în locul de intrare a nervului.

Un expert londonez în arta japoneză le-a spus că statueta s-ar putea să provină dintr-un templu, unde i se dăduse un „suflet” sub forma unui medalion ascuns în interior. O adâncitură în fildeşul de la baza figurinei făcea ca acest lucru să pară probabil. L-au lăsat pe Ho-Tei pe un altar din magazin, nedumeriţi în continuare de felul în care durerea de dinţi îl lovea pe cel care purta statueta în bagaj, dar siguri că Ho-Tei nu le adusese noroc.

Nu ştiau ce cumpăraseră, nici ce le produsese durerile de dinţi, aşa că autosugestia poate fi eliminată. Şi mai ciudat e felul în care durerea îl lovea doar pe cel care transporta statueta şi doar în momentul în care persoana respectivă se afla în apropiere. Există însă o credinţă tibetană că obiectele pot fi animate de gândurile persoanelor în viaţă.


Lasă un comentariu