Pentru a câta oară!??? Astronomii anunţă din nou posibila existenţă a planetei X! Cât se mai joacă cu nervii noştri… NASA, dă drumul la fotografiile secrete cu planeta X!


planeta X 2Posibila existenţă a unei planete gigantice gazoase, ascunsă la marginile sistemului nostru solar, continuă să prindă din ce în ce mai mult contur. Considerată a fi de până la zece ori mai mare decât masa Pământului și având o perioadă orbitală de până la 20.000 de ani, această lume enigmatică a făcut obiectul unor dezbateri intense, de când cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din California au spus că existența ei ar putea fi o posibilitate extrem de reală.

În luna ianuarie 2016, oamenii de știință Mike Brown si Konstantin Batygin au creat un model matematic care indică faptul că un obiect de dimensiuni planetei Neptun se află în sistemul nostru solar, putând influența mișcările a șase mici obiecte din centura Kuiper, care par să aibă un comportament destul de ciudat.

„Am văzut un semnal ciudat în date, ceea ce însemnă că ceva ciudat se întâmplă în sistemul solar exterior”, a spus Brown. „Toate aceste obiecte aflate la distanță s-au aliniat într-un mod ciudat, care n-ar trebui să se întâmple. Am luat la rând toate explicațiile posibile, dar niciuna dintre ele nu a mers”.

Acum, în urma observațiilor ulterioare, folosindu-se de telescopul Canada France Hawaii, cercetătorii au arătat că s-a descoperit în aceeaşi centură Kuiper un al șaptelea obiect care se conformează, de asemenea, noului lor model. Descoperirea adaugă greutate ideii că planeta X se află într-adevăr acolo și că va fi doar o chestiune de timp până când astronomii vor fi capabili s-o vadă în mod direct. În cazul în care o vor face, va fi una dintre cele mai mari descoperiri astronomice făcute vreodată.

Sursa: sciencealert.com

P.S. În ultimele luni, am prezentat mai multe ştiri în care cercetătorii anunţă că (cel puţin teoretic) planeta X există, ea trebuind să mai fie şi vizualizată:

În sfârşit, au recunoscut că planeta X există! Cercetătorii americani spun că această planetă e una gigantică şi e situată la marginile sistemului nostru solar! 10.000 de ani pe Pământ e echivalentul unui an pe planeta X! (20 ianuarie 2016);

Nu-mi vine să cred! Astronomii de la radiotelescopul ALMA au anunţat posibila descoperire a planetei X sau chiar a “Stelei Morţii”, de care v-am povestit de atâtea ori pe site! În sfârşit, recunosc şi ei!

Acum, eu sunt sigur că, cel puţin astronomii de la NASA ştiu mai multe, dar până să anunţe oficial ne mai pregătesc cu ştiri de genul acesta. Pentru că, odată având şi fotografii cu planeta gigantică X, o nouă era în istoria omenirii se va deschide. Şi-o să vedeţi atunci consecinţele…


Lasă un comentariu