Există experţi care ne avertizează că în noaptea dintre 30 iunie şi 1 iulie 2015 toate calculatoarele din lume s-ar putea „prăbuşi”, iar Internetul ar putea fi „ucis”! Eu nu cred asta…


calculatoare eroareÎnainte de a intra în anul 2000, exista o isterie în întreaga lume conform căreia toate calculatoarele şi reţelele din lume ar putea „cădea” din cauza unei erori de programare, odată cu intrarea în noul mileniu. Bineînţeles că nu s-a întâmplat nimic între timp, dar asta nu înseamnă că asemenea ameninţări au dispărut. A mai apărut una, de exemplu, care spune că pe 30 iunie 2015 toate calculatoarele ar putea „cădea”, iar astfel Internetul ar putea fi ucis!

Lumea noastră modernă depinde de computere. Dacă ele s-ar defecta toate deodată, peste tot ar fi un haos total. Aproape nimic nu va funcționa așa cum ar trebui.

Acum, experții avertizează că pe 30 iunie 2015 am putea experimenta ceva care ar face ravagii reţelelor de calculatoare din lume. Problema este că pe 30 iunie 2015, la ora 23:59:59 GM, ceasurile din întreaga lume vor adăuga o secundă în plus, ridicând numărul total de secunde pentru 2015 la 31536001. Oamenii de ştiinţă spun că adăugarea acestei secunde este esențială pentru a compensa încetinirea rotației Pământului. Este necesară deoarece rotația Pământului încetineşte cu aproximativ două miimi de secundă pe zi și trebuie să țină pasul cu timpul atomic.

Cu toate acestea, unii experţi avertizează acum că adăugând o secundă suplimentară, un haos total s-ar putea produce. Teoretic, noi ar trebui să fim în măsură să ne ocupăm de toate dificultăţile tehnologice apărute. Totuşi, în 2012, au apărut anumite probleme atunci când subsistemele de calculatoare au devenit confuze, odată cu modificarea timpului, acest lucru provocând hiperactivitate pe anumite servere. Multe companii, inclusiv Reddit, Yelp și LinkedIn, au raportat prăbuşiri ale sistemelor lor.

De data aceasta, marile companii de Internet spun că sunt pregătite, dar nu se știe niciodată cum e cu tehnologia. Să sperăm că toate serverele din întreaga lume vor putea face faţă secundei suplimentare adăugate în sistemele lor de operare.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock