În lume va apărea o „ţară spaţială”, denumită „Asgardia”! Oricine poate deveni cetăţeanul ei…


asgardiaŞi aici nu vorbim despre o stație asemănătoare Staţiei Spaţiale Internaţionale actuale sau de vreun „oraş plutitor” (aşa cum există tot felul de proiecte la ora actuală). Ci e vorba mai mult de un experiment științific, juridic și tehnologic, condus de Dr. Igor Ashurbeili, fondator al Centrului Internaţional de Cercetare Aerospaţială și președintele noii Comisii UNESCO pentru Ştiinţă Spaţială.

Noua națiune va lansa propriul satelit în 2017 și se va dedica deschiderii accesului la spațiul cosmic. Scopul este acela de a promova pacea mondială, dar şi de a proteja Pământul de asteroizi și de deşeurile spaţiale. Noua „țară spațială” va fi numită „Asgardia”. În mitologia nordică, Asgard este tărâmul zeilor Aesir, zei ai războiului și ai puterii. Acest tărâm era separat de cel al oamenilor, Midgard.

Asgardia își propune să stabilească un precedent pentru oamenii care trăiesc și lucrează în spațiu. Nu există condiţii pentru obţinerea cetățeniei Asgardiene; site-ul lor oficial afirmă că „orice organism viu uman de pe Pământ poate deveni cetățean al Asgardiei.”

„Misiunea Asgardiei este aceea de a crea oportunități pentru un acces mai larg la spațiul cosmic, permițând națiunilor care nu au o tradiţie în exploatarea spaţiului cosmic în a-şi atinge aspirațiile lor științifice”, a declarat profesorul David Alexander, director al Institutului Space Rice de la Universitatea Rice.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO