Un dezastru ascuns vine peste noi? Bugetul Biroului de Coordonare al Apărării Planetare al NASA a crescut foarte mult!


Evoluțiile recente de la NASA au arătat că bugetul propus pentru Biroul de Coordonare al Apărării Planetare al NASA (Planetary Defense Coordination Office) a crescut cu 90 de milioane de dolari. De ce această creştere mare de buget? Poate fi vorba de un viitor dezastru planetar ascuns de NASA?

Biroul de Coordonare al Apărării Planetare al NASA a fost creat în anul 2016, misiunea sa fiind aceea de a supraveghea obiectele cosmice apropiate de Pământ, cum ar fi asteroizii şi meteoriţii, care ar putea cauza daune planetei. În anii trecuți, NASA a declarat constant că nu există nicio amenințare gravă pentru Terra, dar creșterea semnificativă a bugetului pune în discuție afirmaţiile publice ale agenţiei spaţiale americane.

Un recent articol de pe „Politico” arată că administrația Trump a majorat bugetul Biroului de Coordonare al Apărării Planetare, deoarece omenirea nu este pregătită pentru un eveniment catastrofal, cum ar fi un impact cu asteroizii. Creșterea semnificativă a bugetului este, conform administrației Trump, mai degrabă o măsură mai degrabă defensivă decât o reacție la o amenințare iminentă.

Potrivit NASA, există mai mult de 25.000 de asteroizi de minim 140 de metri în dimensiune care zboară în apropierea noastră. În plus, există o mulțime de alte obiecte apropiate de Pământ care ar putea fi o amenințare pentru planeta noastră. NASA a declarat că intenționează să fie pregătită în cazul în care un obiect ne-ar amenința. NASA a mai spus că nu există o amenințare actuală care să ne îngrijoreze, dar pregătirea este vitală pentru a preveni o prăbuşire pe Terra a vreunui corp cosmic. Totuşi, șeful Agenției Spațiale Ruse a declarat recent că un mare asteroid va lovi cu siguranță Pământul undeva în anii 2030.

Oare creșterea bruscă a bugetului are drept scop protejarea omenirii de ceva ce încă nu știm?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock