Videoclipul care arată cum un satelit NASA „trage” raze laser către Pământ


Pe 16 septembrie 2022, camerele cu senzori de mișcare instalate de administratorul muzeului Daichi Fujii pentru a capta meteoriţi, au surprins razele laser ale satelitului ICESat-2 al NASA în timp ce acesta trecea peste Japonia.

Razele au fost sincronizate cu un punct minuscul verde care era vizibil pentru scurt timp între nori. Administratorul muzeului şi-a dat seama că era vorba de un satelit, așa că a investigat datele orbitale din noaptea respectivă și a găsit o potrivire. Satelitul NASA Ice, Cloud and Land Elevation Satellite 2, sau ICESat-2, a zburat deasupra Japoniei în acea noapte.

ICESat-2 a fost lansat în septembrie 2018 cu misiunea de a folosi lumina laser pentru a măsura înălțimea gheții, apei și suprafețelor terestre ale Pământului din spațiul cosmic. Instrumentul laser, numit LIDAR, are o frecvenţă de 10.000 de ori pe secundă, trimițând 6 fascicule de lumină pe Pământ. Este exact timpul necesar pentru ca fotonii să plece de pe suprafața Pământului și să revină la satelit.

Acesta este un exemplu de rază laser obișnuită utilizată pentru a măsura înălțimea gheții, apei și suprafeței terestre a Pământului din spațiu. Însă, acest satelit ar putea avea şi alte întrebuinţări, ca de exemplu, întrebuinţări militare secrete sau chiar pentru a pune în scenă ciudatul proiect „Blue Beam” de care au vorbit unii.


Lasă un comentariu