Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Astronomii au dat lovitura: au găsit 4 obiecte cereşti necunoscute la marginea sistemului nostru solar


Astronomi din întreaga lume îşi combină eforturile lor pentru a găsi „planeta X”. Considerată a fi de până la zece ori mai mare decât masa Pământului și cu o perioadă orbitală de până la 20.000 de ani, această lume enigmatică a fost subiectul unor dezbateri intense în ultimii peste 30 de ani, dar cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din California au stabilit faptul că existența sa ar putea fi o posibilitate foarte reală.

Anul trecut (2016), oamenii de știință Mike Brown și Konstantin Batygin au creat un model matematic care indică faptul că un obiect de dimensiunile planetei Neptun ar putea fi influența mișcările a șase obiecte cereşti mai mici din centura Kuiper, care par a avea un comportament destul de ciudat.

De atunci, astronomii din intreaga lume s-au tot uitat spre cer, într-o încercare de a localiza planeta X, iar acum, datorită observațiilor făcute de telescopul SkyMapper din Australia, un total de 4 noi obiecte necunoscute au fost identificate la marginea exterioară a sistemului nostru solar.

„Încercăm să identificăm o planetă având mărimea lui Neptun, care se află 90% în cerul emisferei sudice, la o distanţă de aproximativ 350 de ori mai mare decât distanța de la Pământ la Soare“, a declarat cercetătorul Brad Tucker. „Cu ajutorul a zeci de mii de voluntari dedicați, răsfoind sute de mii de imagini luate de SkyMapper, am realizat 4 ani de analiză științifică, în doar 3 zile.“

Acum se fac eforturi pentru a analiza mai bine aceste 4 obiecte noi cereşti descoperite.

Sursa (traducerea şi adaptarea): space.com


Lasă un comentariu