În viitor, o zi va avea 25 de ore! Şi totul e din cauza Pământului….


25-ore-pe-ziOamenii de știință au încercat să vadă cât timp ar dura pentru noi pentru a obține o oră în plus pe zi. Adică, nu v-ar place să existe 25 de ore pe zi, în loc de 24?

S-ar putea să nu fie evident, dar lungimea unei singure zile a crescut în mod constant în timp. Cum rotația Pământului încetinește treptat, cantitatea de timp de care este nevoie pentru a finaliza o singură rotație crește. De-a lungul ultimilor 2.700 de ani, acest lucru este echivalent cu aproximativ 2 milisecunde pe secol.

Într-un studiu recent, cercetătorii de la Universitatea din Durham din Marea Britanie au decis să calculeze în cât timp durata unei zile va crește cu o oră. Prin analiza relatărilor istorice ale eclipselor și ale altor evenimente cerești, ei au ajuns la concluzia că ar fi nevoie de 200 de milioane de ani pentru ca rotația Pământului să încetinească suficient astfel încât să avem o zi de 25 de ore pe zi.

„Este un proces foarte lent”, a declarat co-autorul studiului Leslie Morrison. „Aceste estimări sunt aproximative, deoarece forțele geofizice de care depinde rotația Pământului nu vor fi neapărat constante pe o astfel de perioadă lungă de timp”.

Sursa: The Guardian