Astronomii NASA au descoperit şocaţi un nou sistem solar cu 6 sori, care părea a fi imposibil să existe


Oamenii de știință de la NASA au găsit un sistem solar care sfidează complet înțelegerea noastră asupra Universului, şi asta pentru că în acel sistem solar există 6 stele similare Soarelui nostru, ce se află în vecinătate ca 3 sisteme binare şi care orbitează una în jurul celeilalte, într-un grup masiv.

Deşi cercetătorii erau conștienți de existența altor sisteme solare formate din 6 stele, aranjamentul binar-triplu al noului sistem – supranumit TIC 168789840 – este complet unic în Univers și pare să arunce o lumină asupra modului în care stelele asemănătoare Soarelui se formează la începutul lor.

„Sistemul există chiar dacă pare imposibil”, a declarat Brian Powell, om de știință la Centrul NASA de Cercetare al Arhivelor Științifice pentru Datele Astrofizice, într-un interviu acordat cotidianului „The New York Times”. Cercetătorii au aflat despre sistemul stelar anormal de la satelitul TESS, lansat în 2018.

Satelitul a detectat lumina stelelor situată la aproximativ 1.900 de ani-lumină distanță, descoperind sistemul de stele binare: trei grupuri stelare distincte, care se rotesc în jurul a trei centre separate, tot acest trio rămânând legat din punct de vedere gravitaţional și orbitând un centru galactic ca un sistem stelar unificat.

În plus, ceea ce face acest sistem stelar distinct de alte sisteme cu șase stele este faptul că stelele trec în fața și în spatele alteia, eclipsând ceilalți membri ai „trupei de dans stelar”.

Condițiile din acest sistem stelar sunt atât de dificile încât pur și simplu exoplanetele nu se pot forma acolo. Patru din cele șase corpuri asemănătoare Soarelui orbitează atât de aproape unul de celălalt încât orice planetă care s-ar forma în apropierea lor ar fi imediat înghițită și anihilată de acele stele. Dacă totuşi ar exista teoretic exoplanete care să orbiteze celelalte două stele, aflate la distanţă, cum s-ar vedea acolo cerul? S-ar putea observa putea vedea doi sori, la fel ca în „Star Wars”, dar şi celelalte patru stele strălucitoare, ceva mai îndepărtate.

Misterios mai este Universul acesta!

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): nytimes.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO