Ceva ciudat se întâmplă cu un obiect ceresc ce vine din alt sistem solar – cometa Borisov


În noiembrie 2019, vorbeam în acest articol – Un al doilea obiect cosmic interstelar a fost observat în sistemul nostru solar. Ce este el? – despre cometa Borisov, care a intrat în sistemul nostru solar, având o origine interstelară. Astronomul amator ucrainean, Gennady Borisov, a observat cometa pe 30 august 2019, iar cum orbita ei nu e legată de Soare, rezultă de aici că obiectul este din spațiul interstelar.

Primul obiect interstelar cunoscut, numit „Oumuamua”, a fost observat în octombrie 2017; acesta provine dintr-un sistem stelar binar vecin cu sistemul nostru solar. Totuşi, conform ultimei teorii publicate de astronomii de la Harvard Smithsonian Center for Astrophysics (Centrul Harvard Smithsonian pentru Astrofizică), n-ar fi exclus ca

Acum, revenind la cometa Borisov… conform site-ului astronomerstelegram.org, telescopul OGLE cu diametru de 1,3 metri din Las Campanas a observat două explozii consecutive la cometa Borisov, care indică faptul că are loc o fragmentare nucleară a cometei.

Astronomii vor continua să monitorizeze îndeaproape activitatea acestui obiect ceresc. Se pare însă că această cometă interstelară a venit până în sistemul nostru solar pentru a muri. Să fie şi acest obiect ?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO