De ce satelitul lui Saturn, Iapetus, ar putea fi un corp ceresc artificial, creat de extratereştri


Să vorbim puţin despre Iapetus, cel de-al treilea satelit natural al Saturn (în ordinea mărimii) şi cel de-al 11-lea din sistemul nostru solar, fiind descoperit de către astronomul italian Giovanni Domenico Cassini în 1671. Dar, este Iapetus altceva decât un satelit natural?

Un număr de cercetători proeminenți și oameni de știință au emis ipoteza că Luna noastră ar fi un corp ceresc artificial; dar şi despre Iapetus, unii din sateliţii lui Saturn, se bănuieşte că ar fi un fel de avanpost extraterestru. Dr. Norman Bergrun, care a lucrat pentru Ames Research Laboratory, NACA (Comitetul Național Consultativ pentru Aeronautică) și Lockheed Missiles and Space Company, cunoscut acum sub numele de Lockheed Martin. El a afirmat într-un interviu pentru „Project Camelot” că în crearea inelelor lui Saturn ar putea fi implicaţi extratereştrii. În interviu, el dezvăluie, de asemenea, imagini pe care le-a văzut în diverse misiuni spaţiale și în care a putut remarca o prezență extraterestră, sub forma unor fiinţe negre şi foarte înalte.

Revenind la Iapetus, autorul Jim Mars arată că acest satelit ar putea fi unul artificial. El scrie următoarele: „Iapetus, cel de-al treilea mare satelit al planetei Saturn, i-a nedumerit pe cercetători încă de la descoperirea sa de către astronomul italian Giovaccini Domenico Cassini în 1671. Ca și propria Lună, Iapetus se află într-o orbită circulară aproape perfectă şi se arată lui Saturn tot cu o singură faţă. Dar, şi mai ciudate, le reprezintă craterele hexagonale, care, potrivit unui fost angajat al NASA, par a fi structuri artificiale gigantice. Din acest punct de vedere, Iapetus se seamănă cu nimeni altcineva decât cu celebra „Steaua Morții” din filmul „Star Wars” al lui George Lucas”.

În plus, satelitul Iapetus are o pretuberanţă uriaşă de 20 km înălţime, o lungime de 1300 km și o lățime de 20 km, protuberanţă observată de misiunea NASA Cassini din 2007. Deşi s-au încercat nişte explicaţii ştiinţifice (ca de exemplu, faptul că forma neobişnuită a fost creată aflându-se sub influența gravitațională a unui corp ceresc, cu o masă mai mare), totuşi originea artificială a acestei protuberanţe pare mai credibilă.