Incredibil, dar în Univers ar putea exista „planete-gogoşi”! Cine ar putea trăi acolo?


Este puțin probabil că vom explora vreodată Universul complet. De cele mai multe ori, trebuie doar să ghicim ce se află acolo. Sau, ţinând cont de legile fizicii, am putea să ne imaginăm existenţa anumitor corpuri cereşti, evenimente cosmice şi scenarii care s-ar putea întâmpla.

Vorbind despre corpurile spațiale care ar putea exista, oamenii de știință cred că există chiar și unele uimitoare, ca de exemplu cea despre care voi vorbi în acest articol. Aşadar, astronomii spun că ar putea exista planete în formă de gogoși, chiar dacă acestea nu s-au găsit niciodată până acum. Astfel de obiecte se numesc „planete toroide” deoarece „toroidul” este numele matematic pentru forma unei gogoși.

Planetele sunt, în general, sferice deoarece gravitaţia le atrage spre interior. Cu toate acestea, ele ar putea deveni toroide dacă o forță egală de forță venită din miezul lor contracarează forța gravitațională. Totuşi, dacă ele ar exista, planetele toroide nu vor fi locuite. În primul rând, planeta se va roti atât de repede încât o zi pământeană va dura doar câteva ore.

Gravitaţia ar fi, de asemenea, slabă la ecuator și extrem de puternică la poli. Așadar, ați putea pierde multă greutate doar dacă ați face o vacanță la ecuator. Şi nu în ultimul rând, clima ar fi, de asemenea, groaznică: vânturi puternice și furtuni dezastruoase. Totodată, temperatura ar varia foarte mult în diferite zone ale planetei (mai mult decât variază pe Terra).

Surse: curiosity.com (traducerea şi adaptarea proprie)
Foto: gizmodo.com

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO