Microbii extratereştri pot fi detectaţi cu ajutorul unei holograme cu lasere


Putem fi capabili să găsim microbi în spațiul cosmic, dar dacă am face-o, am putea spune ce sunt ei și putem spune că sunt fiinţe vii?

În această lună (iulie 2017), revista „Astrobiology” publică o ediţie specială dedicată căutării semnelor de viață de pe satelitul de gheață al lui Saturn, Enceladus. În ea, putem găsi o lucrare semnată de Jay Nadeau și colegii săi, care oferă dovezi că o tehnică denumită „microscopie digitală holografică”, care utilizează lasere pentru a înregistra imagini 3D, poate fi cea mai bună modalitate pentru detectarea microbilor extratereștri.

Nicio sondă spaţială, de la programul Viking al NASA de la sfârșitul anilor 1970, nu a căutat în mod explicit viața extraterestră – adică  organisme vii existente. Mai degrabă, accentul a fost pus pe găsirea apei. Enceladus are o mulțime de apă, ascunsă sub o cochilie înghețată care acoperă întreaga suprafață. Dar chiar dacă viața există sub formă de microbi, dificultatea oamenilor de știință de pe Pământ este aceea de a identifica microbii aflaţi la peste 1 miliard de kilometri distanță.

„Este greu în a face distincţie între un microb și un grăunte de praf”, a declarat Nadeau, profesor în inginerie medicală și aerospațială din cadrul Diviziei de Inginerie și Știință Aplicată. „Trebuie să facem o diferențiere între mișcarea browniană, care este mișcarea aleatorie a materiei și mișcarea intenționată, auto-dirijată a unui organism viu”.

Enceladus este al șasea cel mai mare satelit al lui Saturn, fiind de 100.000 de ori mai puțin masiv decât Pământul. Ca atare, Enceladus are o viteză cosmică (viteză de eliberare) – viteza pe care trebuie să o aibă inițial un corp de probă pentru ca acesta să iasă din câmpul gravitațional al acelui corp ceresc – de doar 239 de metri pe secundă. Aceasta faţă de Pământ, care are puțin peste 11.000 de metri pe secundă.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): https://phys.org/news/2017-07-holographic-imaging-life-space.html

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock