„Cartea lui Enoh”: povestea biblică a luptei dintre două specii extraterestre puternice?


Îngerii îşi fac apariția frecvent în scripturile sfinte și continuă să joace un rol activ în imaginația populară. În timp ce mulți oameni cred că aceste ființe sunt fie figuri simbolice, fie supranaturale, alții cred că îngerii ar putea fi extratereştri.

Cartea lui Enoh din Biblie oferă o viziune intrigantă asupra acestei poziții controversate. În timp ce majoritatea oamenilor au asociat îngerii cu credința creștină, ei sunt de fapt un pilon al multor tradiții culturale antice. Multe dintre cele mai vechi civilizații cunoscute din Orientul Apropiat, inclusiv vechii sumerieni, babilonienii și egiptenii, au avut propriile lor narațiuni cu privire la ființele angelice. Aceste ființe se manifestau ca nişte ființe cu aripi care servesc ca nişte mijlocitori ai zeilor superiori. Zeii superiori au folosit îngerii ca mesageri și observatori, care urmau să viziteze Pământul la cererea lor.

Una dintre cele mai explicite descrieri ale îngerilor provine din Cartea lui Enoh din Vechiul Testament. Cartea lui Enoh descrie un număr mare de îngeri care s-au stabilit pe planeta Pământ, care şi-au propus să-l învețe pe Enoh diferite discipline, ca de exemplu meteorologia, astronomia și prelucrarea metalelor.

Aceasta este o poveste destul de neobișnuită și se pare că a stat la originea unei teorii cunoscute sub numele de „teoria astronauților antici”. Mulți oameni cred că oamenii antici au obţinut o mână de ajutor de la extratereştri în progresul civilizației umane, întrucât o serie de monumente și texte străvechi prezintă aspecte tehnologice avansate, ce nu ar putea fi astfel explicate ţinând cont de circumstanțele culturale și sociale din acele vremuri. Ar putea fi Cartea lui Enoh confirmarea acestei teorii controversate?

Cartea lui Enoh descrie, de asemenea, „îngerii căzuți” care sosesc pe Muntele Hermon cu intenția de a trăi pe Pământ și de a-și asuma puterea asupra planetei. Se spune că acești îngeri s-au integrat în societatea umană și chiar s-au împerecheat cu ființele umane pentru a crea hibrizi între oameni şi îngeri. Această acțiune a provocat mânia lui Dumnezeu. Pentru unii, acest lucru pare să indice că ființele umane au fost plasate involuntar în centrul unei lupte de putere între două rase distincte de extratereştri: zeii creatori și îngerii-servitori care au vrut să-și urmeze propria cale cu privire la planeta Pământ. Ar fi posibil ca această bătălie să fi făcut referire la o luptă atotputernică între două specii distincte de ființe extraterestre puternice?


Lasă un comentariu