Creatura Alyoshenka din Rusia: un „extraterestru” venit din altă lume?


La mijlocul anilor ’90, în vecinătatea orașului rusesc Kyshtym, apăru o misterioasă creatură, a cărei origine încă nu poate fi explicată de niciuna din numeroasele versiuni apărute. Există multe necunoscute în această poveste, în care au apărut nenumărate zvonuri și speculații. Unii martori oculari ai fenomenului ciudat refuză să acorde interviuri… dar, despre ce-a fost vorba?

Într-o zi din vara anului 1996, Tamara Prosvirina, în vârstă de 74 de ani, care locuia în
satul Kalinovo, în districtul Kyshtym din regiunea Chelyabinsk / Rusia, a găsit în nisip o creatură numită „Alyoshenka”.

Un martor mărturiseşte că a asistat la următoarea scenă bizară: bătrâna Prosvirina mergea pe stradă, având ceva acoperit cu o pătură, și vorbindu-i acelui lucru. Spunea că „Este copilul meu, Alyoshenka!” Se ştia că Prosvirina avea un fiu pe nume Alexei, care în 1996 făcea închisoare pentru furt. Aşa că martorul crezuse că femeia înnebunise, vorbind cu o jucărie, ca şi cum ar fi fiul ei.

Într-adevăr, Prosvirina a avut probleme psihice: câteva luni mai târziu a fost trimisă la o
clinică, unde a trebuit tratată pentru schizofrenie. Însă, lucrul pătură era o jucărie, sau o creatură vie pe care o găsise în pădure lângă o fântână?

Cei care au văzut-o pe Alyoshenka au descris creatura ca fiind un umanoid 20-25 de centimetri înălţime. „Corp fără păr, ochi mari, proeminenți, buze mici”, a spus Tamara Naumova, prietena Prosvirinei, care a văzut-o pe Alyoshenka în apartamentul ei. „Gura ei era roșie și rotundă şi se uita la noi…” Potrivit martorei, bătrâna hrănea creatura ca un bebeluș, cu brânză de vaci și lapte condensat. Creatura însă era tristă, chipul ei degajând durere.

Un alt martor descrie creatura ca având „ochi albaștri”. Dar, în mod clar arăta ca un extraterestru.

Însă, creatura a făcut o mare greşeală ajungând în Kyshtym. În 1957, într-o localitate din apropiere (Mayak) a avut loc explozia unei centrale atomice secrete, întreaga regiune fiind poluată radioactiv în mod serios.

Într-o zi se pare însă că inevitabilul se produse: creatura Alyoshenka murise. De ce? Pentru că bătrâna fusese internată cu forţa în spitalul de psihiatrie pentru schizofrenie, şi nimeni nu mai putu să hrănească creatura. Un prieten al bătrânei a găsit cadavrul creaturei, pe care a încercat-o s-o mumifice. Acel bărbat, însă, fusese arestat de poliţie pentru furt, aşa că i-a fost confiscată mumia creaturei de către un poliţist, pe nume Bendlin.

Poliţistul a făcut o greșeală – a predat corpul piticului ufologilor şi, de atunci, acesta s-a pierdut, nimeni nemaivăzându-l vreodată.

Bătrâna care l-a găsit pe Alyoshenka a murit în 1999, lovită de un camion. De atunci, foarte mulţi şi-au exprimat părerea despre ce-ar fi putut fi Alyoshenka: extraterestru, pitic, un fel de avorton?

 


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock