Acum 5.000 de ani, oamenii aveau deja uzine metalurgice în Armenia!? De ce istoria oficială ne minte?


Cercetătorul în domeniul istoriei alternative, Robert Charroux, afirmă că la Medzamor (Armenia), dr. Korioun Meguertchian a scos la lumină cea mai veche uzină metalurgică din lume, care se pare că are 5.000 ani vechime, cu 2.000-3.000 de ani înainte de bronzul și arama preistoricilor!

La Medzamor s-au găsit vase și obiecte metalice, cuțite, sulițe, să­geți, agrafe, inele, brățări, etc. din toate metalele cunoscute. Topitoria avea o serie de cuve tăiate în stâncă, unde minereul se curăța și se îmbogățea până la obținerea meta­lului pur. Mai mult de 200 de cuptoare ar fi îngropate, dar 25 au fost scoase la suprafaţă.

Se lucrau aici arama, bronzul, plumbul, zincul, fierul, aurul, cosi­torul, arsenicul, manganul etc. Și, de asemenea, oțelul. 40 de varietăți de bronz erau topite în uzine și destinate diferitelor industrii.

Aşadar, cum rămâne cu epoca fierului şi bronzului de care ne vorbesc istoricii şi care au apărut cu cel puţin 2.000 de ani după uzina metalurgică de la Medzamor?


Un comentariu la „Acum 5.000 de ani, oamenii aveau deja uzine metalurgice în Armenia!? De ce istoria oficială ne minte?”

  1. Chestia cu epocile de bronz, fier se potrivesc prost. Gândește că anumite comunități aveau cunoștințele necesare, dar nu și hard-ul necesar. Dacă nu credeți, duceți-vă în pădure și încercați să găsiți singuri un zăcământ, oricât de mic de fier. Apoi vedeți cum faceți rost de suficient fier pentru a face un instrument. ORICARE. Cronometrați…

Lasă un comentariu