Din secretele reginei Anne Boleyn


anne_boleynAnne Boleyn a fost cea de a doua soţie şi cea mai celebră al regelui Henry al VIII-lea, care a divorţat de prima sa soţie, Catherine de Aragon, cu scopul de a avea un moştenitor pe linie masculină.

Înainte de a se căsători cu Henry, Anne a rezistat ani de zile avansurilor regelui, dând naştere speculaţiilor şi acuzaţiilor că ea a jucat tare, cu scopul de a-l face pe rege să se căsătorească cu ea şi de a deveni regină; totuşi, o altă posibilitate ar fi aceea că ea pur şi simplu nu-l dorea. Oricum, indiferent de motive, populaţia Angliei era clar favorabilă actualei regine, Catherine de Aragon, pe Anne percepând-o drept o „târfă”.

După ce în sfârşit se căsători cu ea, Henry al VIII-lea începu să se sature de Anne. Mai mult, după ce ea rămăsese însărcinată, nu-i dădu naştere unui băiat, aşa cum îşi dorea regele, ci unei „fete inutile” (aşa cum se exprimă Henry), aceasta nefiind altcineva decât regina Elizabeth I, cel mai mare monarh al Angliei din toate vremurile. Totuşi, Henry vroia să aibă un băiat cu orice preţ, şi de aceea începu să pună ochii pe alte femei şi să se gândească cum să scape de Anne. Învinuind-o de adulter, regele o întemniţa în Turnul Londrei, şi, după un proces formal, ea fu găsită vinovată de trădare şi decapitată.

Despre Anne Boleyn, istoricii şi biografii au încercat să descifreze care din miturile despre această regină erau adevărate şi care nu.

Mitul nr.1: Anne Boleyn a fost violată de tatăl ei. Istoricul iezuit, Nicholas Sanders, a scris că Anne a fost violată de tatăl ei atunci când ea avea doar 7 ani, atunci când locuiau la castelul din Hever al familiei Boleyn. Unii autori susţin că acest istoric iezuit ar fi fost la originea unor zvonuri inexacte care au atentat la imaginea negativă a lui Anne. Totuşi nu există nicio dovadă şi mărturisire al acestui lucru, şi faptul că se explică destul de exact vârsta, locul şi identitatea presupusului violator, face ca acest mit să nu fie demn de luat în seamă.

Mitul nr.2: Anne Boleyn nu a avut relaţii intime decât cu Henry al VIII-lea. Luând în seamă vremurile de atunci, virginitatea înainte de căsătorie era destul de improbabilă. Totuşi, în momentul de fată, se poate spune cu certitudine următoarele:
– Anne nu era virgină în momentul în care s-a măritat;
– a conceput imediat după ce şi-a început relaţia cu Henry;
– a fost în permanentă însărcinată după aceea.
Ţinând cont de fertilitatea ei, totuşi se poate spune că Anne nu a avut parte de prea multe relaţii amoroase premaritale.

Mitul nr.3: Se spune că Anne Boleyn a avut şase degete. La fel ca şi legenda că ar fi avut un mare chist pe gât, şi mitul acesta al celor şase degete se pare că e doar o fabulaţie. George Wyatt, nepotul lui Thomas Wyatt, unul din biografii lui Anne Boleyn, spunea că Anne avea o unghie dublă pe unul din degetele sale sic ă avea un măr a lui Adam mare cât al unui bărbat. În ciuda acestor imperfecţiuni, ea era considerată la vremea ei una dintre cele mai frumoase femei de la Curtea Angliei.

Mitul nr.4: S-a spus despre Anne că a fost un mare muzician, compunând diverse melodii. Se ştie că Anne cânta la lăuta, harpă şi la clavecin. Totuşi, dintre toate melodiile, niciuna nu a rezistat până în zilele noatre, cu excepţia uneia „O, moarte, fă-mă s-adorm”, ale căror note şi versuri au fost găsite în Turnul Londrei, imediat după moartea lui Anne (dar asta nu constituie neapărat o dovadă că melodia a fost compusă de ea).

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO