În Israel a fost descoperită o enigmatică structură de piatră, mai veche decât piramidele egiptene şi monumentul de la Stonehenge! Este masivă şi nimeni nu ştie la ce-ar fi putut servi!

495

monument semilunaUn monument de piatră sub formă de semilună, vechi de 5.000 de ani, a fost identificat în Israel, scrie site-ul Livescience.com. Localizat la aproximativ 13 kilometri nord-vest de Marea Galileii, structura este una masivă, având un volum de circa 14.000 de metri cubi şi o lungime de 150 de metri, fiind astfel mai mare decât un teren de fotbal. Monumentul datează între anii 3.050 şi 2.650 î.Hr., ceea ce înseamnă că ar fi mai vechi decât piramidele din Egipt şi chiar decât Stonehenge.

Monumentul a fost găsit în apropiere de Bet Yerah, unde se află un alt monument de piatrăcare cântărește mai mult de 60.000 de tone şi care a fost descoperit recent sub mare (despre el am scris un articol în mai 2013, intitulat În Marea Galileii se află o enigmatică şi masivă structură din piatră, construită în timpurile biblice… Nimeni nu ştie ce-ar putea fi!). Citez din acel articol:

“În Israel s-a descoperit o structură masivă circulară, de vechime biblică, putându-se astfel afla mai multe din secretele vieţii antice din Orientul Mijlociu (…) În mod categoric, are o vechime de câţiva mii de ani, arătând ca un “monstru” conic, realizat de mâna omului şi cântărind sute de tone. Toată problema e faptul că ea se află pe fundul Mării Galileii. Structura monumentală are un diametru de 70 de metri şi ea a fost observată pentru prima oară în anul 2003, cu ajutorul unui sonar”.

O altă structură asemănătoare din zonă se numeşte Rujum el-Hiri, se află pe Înălţimile Golan, şi are patru cercuri și o piatră de hotar în centru. Dar, să revenim la monumentul nostru… Specialiştii apreciază că numărul total de zile necesare construcţiei sale este cuprins între 30.000 şi 50.000 de zile, ceea ce înseamnă aproximativ 100-150 de ani!

P.S. Dacă vă uitaţi pe Google Earth, monumentul se află în apropierea unei şosele de importanţă naţională, dar el poate fi observat mai bine doar de sus… probabil că de aceasta nu a fost băgat în seamă de nimeni până în prezent! Tare enigmatice sunt aceste monumente… sunt şi eu curios care au fost scopul lor. Sunt sigur că aici e vorba de crearea şi redirecţionarea unor energii pe care noi nici nu le bănuim!