S-a descoperit pe Terra forme de viaţă vechi de 4,3 miliarde de ani


În Australia de Vest s-au descoperit microbi fosili care sunt cele mai vechi dovezi ale vieții identificate vreodată.

Până de curând, microfosilele au făcut obiectul unei mari controverse în rândul oamenilor de știință. În timp ce unii cred că aceste forme cilindrice, filiforme sunt microbi fosili, alţii spun că e vorba de nimic mai mult decât de forme existente în mod natural în stâncă.

Dar acum, profesorul paleobiolog William Schopf şi colegii săi au vrut odată pentru totdeauna să rezolve problema, prin determinarea compoziției de cărbune a rocii și identificarea unei corelații între raportul dintre izotopii de cărbune și formele-microb conținute în ea.

„Diferenţele în raporturile izotopilor de carbon se corelează cu formele lor”, a declarat unul dintre autorul studiului, profesorul John Valley. „Dacă nu sunt de origine biologică, nu există niciun motiv pentru o astfel de corelație”.

Datorită complexității relative a acestor organisme fosile, unii oameni de știință au speculat că viața ar putea apărea pe planeta noastră mult mai devreme decât se crede în general. Există chiar dovezi ale oceanelor care au precedat aceste fosile cu până la 800 de milioane de ani.

„Nu avem dovezi că viața a existat acum 4,3 miliarde de ani, dar nu există niciun motiv pentru care nu ar fi putut apărea”, a spus profesorul Valley. „Asta ne-ar place să aflăm.”

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): independent.co.uk


Lasă un comentariu