NASA îi strânge pe oamenii de ştiinţă, pe istorici, pe filozofi şi pe teologi pentru a discuta despre extratereştri! Ei vor să ne pregătească pentru „Marele Contact”..


viata extraterestra 2Cu numeroasele descoperiri făcute în ultimii ani, posibilitatea existenţei vieții în altă parte în Cosmos este ceva ce este luat în considerare nu numai de către agențiile spațiale din întreaga lume, dar şi de către numeroase guverne.

Nu demult, în 2014, astronomii s-au adunat în fața Congresului American pentru a discuta despre viața extraterestră. Văzând mărimea absolută a Universului, astronomii au subliniat că există mii de miliarde de stele acolo în Cosmos și este foarte probabil ca unul din cinci stele să aibă o planetă asemănătoare Pământului, pentru ca viaţa să existe așa cum noi o știm. Dar asta nu înseamnă că viața are nevoie în altă parte de aceleași condiții ca și viața de pe Pământ. De exemplu, poate că viaţa din alte stele are nevoie de magmă și de azot pentru a exista.

„Numărul de lumi locuibile din galaxia noastră este cu siguranță de minimum câteva zeci de miliarde, iar noi nici măcar nu am luat în considerare nici măcar sateliţii. Iar numărul de galaxii pe care le putem vedea, altele decât galaxia noastră, este de aproximativ 100 de miliarde”, a declarat Seth Shostak, astronom principal la Institutul SETI din California.

Viața extraterestră ar putea fi undeva acolo, și este foarte probabil ca, foarte curând, să găsim dovezi despre asta. Pregăteşte NASA lumea pentru un contact extraterestru? Este foarte interesant de ştiut faptul că NASA a decis să facă echipă cu Biblioteca Congresului și să adune oameni de știință, istorici, filozofi și teologi din întreaga lume pentru a discuta despre cum trebuie să se pregătească omenirea pentru contactul cu ființele extraterestre. Acest simpozion a avut între 18 şi 19 septembrie 2014 (vedeţi aici discuţia despre el).

Dar, ideea că viața există şi în altă parte în Univers decât pe Pământ ar putea fi interesantă dar și periculoasă pentru societate. Imaginați-vă că vă veţi trezi într-o zi cu ştirea că NASA a găsit o dovadă irefutabilă a existenţei extratereştrilor pe o altă planetă și că s-a făcut deja contactul. Ce-ar însemna asta pentru voi, pentru familia voastră, pentru comunitatea voastră, pentru toată ţara sau pentru întreaga planetă? Cât de mult s-ar schimba lucrurile? De exemplu, acum câteva zile am scris articolul acesta (Telescopul spaţial Kepler a descoperit o mega-structură misterioasă într-o stea din galaxia noastră! Extratereştrii avansaţi au construit o tehnologie pentru a capta energia stelei?), în care arătam cum o structură misterioasă înconjoară o stea aflată la 1480 de ani-lumină distanţă faţă de Pământ. Conform lui Jason Wright, astronom la Universitatea de Stat din Pennsylvania „(…) aceste structuri, sau mai bine zis mega-structuri, ar putea fi produse de o civilizaţie extraterestră extrem de avansată”.

Unul din organizatorul acestui simpozion, astronomul Steven J. Dick a declarat pentru Huffington Post următoarele: „Ne uităm la toate scenariile pentru găsirea vieţii. Dacă găsim microbi, e un lucru, dar, dacă găsim inteligență, asta e altceva. Iar dacă extratereştrii comunică, e total altceva! Ideea este să nu aşteptăm până când vom face o asemenea descoperire, ci trebuie să încercăm să pregătim publicul şi să vedem implicaţiile atunci când se va face o astfel de descoperire”.

Părerea mea e că NASA ştie de zeci de ani de existenţa extratereştrilor (care, sunt din alte dimensiuni, nu de pe alte planete), însă dovezile au tot fost ascunse până acum. Şi ei ne pregătesc… până când vor dezvălui „extratereştrii”!

 


Lasă un comentariu