Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Oamenii de ştiinţă au reuşit să producă un organism semisintetic capabil să creeze compuşi biologici misterioşi


Blocurile de construcție a ADN-ului au fost extinse de oamenii de știință care au creat un organism semisintetic stabil, care este capabil să producă compuși biologici care nu au fost văzuți niciodată înainte.

ADN-ul se află în toate lucrurile care trăiesc pe Pământ și este alcătuit din patru nucleotide care sunt de bază. Cu toate acestea, cercetătorii americani care au creat noua formă de viaţă au reuşit să dezvolte șase nucleotide, ceea ce înseamnă că lucrurile devin foarte interesante. Organismul semisintetic, care a fost proiectat de o echipă de la Institutul de Cercetări Scripps din California, a fost alcătuit din cele patru nucleobaze regulate pe care oamenii le au. Acestea sunt: adenina, citozina, guanina și timina, dar ea are și două nucleotide care sunt și ele nenaturale. Aceasta înseamnă că mai sunt două litere, X și Y în perechile de bază ale ADN-ului, care sunt, în esență, treptele scării care țin împreună spiralele de helix ale ADN-ului.

Membrii echipei de cercetare au realizat acelaşi ADN sintetic în 2014 şi atunci s-a arătat că acesta ar putea fi încorporat în bacteriile E-coli care au fost modificate. Aceasta a condus la crearea primului organism viu cu litere suplimentare în el, putându-se de exemplu să se extindă codul genetic, care ar putea permite, în esență, noi tipuri de procese biologice.

Cu toate acestea, a existat o problemă, și aceasta a fost dată de stabilitate. Organismul semisintetic a reușit să-și mențină nucleotidele nenaturale, dar nu a reușit să le mențină atunci când celulele au început să se dividă. Floyd Romesberg, cercetător principal, a declarat că genomul nu trebuie să fie stabil doar pentru o zi, ci trebuie să aibă stabilitate pe întreaga perioadă de viaţă. Aşadar, dacă organismul semisintetic urmează să fie un organism, atunci el trebuie să-şi poată menține informațiile într-o stare stabilă.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): nature.com


Lasă un comentariu