O bulgăroaică din 1924, cu ochelari de soare, vorbeşte la telefon mobil pe o plajă din Varna! Cu zeci de ani înainte de invenţia telefonului mobil şi cu 5 ani înainte de apariţia ochelarilor de soare!

644

calatoare in timp Bulgaria 2Călătorii în timp au fost surprinşi de mai multe ori prin diferite poze care au apărut pe net şi care le-am prezentat şi eu pe acest site:

– un ţăran, vânzător de portocale, “butonează” ceea ce pare a fi un telefon într-o fotografie din 1932 (Viitorul iPhone 6 este butonat de un vânzător de portocale, într-o staţie de tramvai din Bucureşti din 1932!! Iarăşi o speculaţie fără fond…)

– o femeie pare a vorbi la telefon mobil într-o poză din 1937, după ce iese din biserică (Aşa ceva este imposibil! Încă o “călătoare în timp” vorbeşte la telefon mobil, în anul 1937, după ce iese din biserică?)

– o altă femeie vorbeşte la telefon în 1938, atunci când iese din fabrică (O altă călătoare în timp? Se pare că o tânără din 1938 vorbeşte la telefon mobil atunci când iese din fabrică…)

– o fetiţă ţine în mână un “laptop Apple” (O nouă călătoare în timp: o fată din anii ’50 pare să ţină în mână un laptop “Apple”, deşi acesta a fost inventat 40 de ani mai târziu) etc.

De data aceasta a mai apărut zilele acestea o poză veche cu o persoană de acum 90 de ani, care pare a vorbi la telefonul mobil, ştire care a apărut în mass-media bulgară şi poate fi citită şi observată pe site-ul bulgăresc blitz.bg pe 10 septembrie 2014. Citez din ştire (am tradus-o cu Google Translate şi am încercat să o adaptez cât de cât în limba română, pentru a fi înţeleasă – nu cunosc limba bulgară!):

“Am dat accidental peste o fotografie din 1924, în care se pot observa mai multe actriţe bulgăroaice în costum de baie, pe plaja din Varna. Aceasta este probabil prima poză a unor femei în costum de baie din Bulgaria. Chestia ciudată e dată de faptul că în fundal se poate observa o tânără femeie care pare că vorbeşte la telefon şi poartă ochelari de soare. Wikipedia spune că primii ochelari au apărut în secolul al VI-lea, dar ochelarii de soare în 1929 în SUA. Cum de apar aceşti ochelari de soare cu 5 ani înainte de crearea lor!? Fotografia poate fi găsită în Arhivele Naţionale, având marcată anul 1924. E posibil să fie o călătoare în timp? În orice caz, fotografia din 1924 este foarte ciudată şi ridică multe semne de întrebare”.

Voi ce spuneţi?

calatoare in timp Bulgaria 1