Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Marte nu e chiar o „planetă roşie”! NASA a modificat în mod intenționat imaginile de pe Marte, pentru a face să arate ca o planetă pustie și lipsită de viață!


planeta rosieNi s-a încetăţenit ideea că planeta Marte ar avea culoarea roşie. Să fie acesta adevărul sau e posibil ca Marte să fie foarte similar cu Pământul? Îşi merită Marte renumele de „planeta roşie”?

Astăzi știm că pe Marte, în trecutul îndepărtat, a existat odată apă în formă lichidă, dar şi o atmosferă foarte asemănătoare cu cea a Pământului. Aceste sunt lucruri certe, acceptate de cei mai mulţi dintre oamenii de ştiinţă. Ceea ce este controversat este culoarea lui Marte. S-ar putea dovedi că „planeta roșie” nu este totuşi atât de roșie, cercetătorii nereuşind să ajungă la un acord cu privire la culoarea adevărată a lui Marte.

NASA a recunoscut că toate culorile fotografiilor de pe suprafața marțiană sunt în mare parte o viziune „artistică” și nu reprezentintă culorile reale ale suprafeței. Desigur imaginile obținute de pe planetă sunt un mozaic de diverse peisaje, luate la momente diferite și în diferite condiții meteorologice.

În plus, camerele de luat vederi utilizate pentru fotografierea lui Marte realizează aceeaşi imagine de trei ori, folosind diferite filtre pentru a recrea o imagine echilibrată ca şi culoare. Ulterior, informațiile trebuie să se deplaseze la o distanță de aproximativ 200 de milioane kilometri pentru a ajunge pe ecranele oamenilor de știință. Pe de altă parte, fotografii cunosc faptul că o imagine poate fi realizată cu o mulţime de filtre optice sau electronice, creându-se nuanţe total diferite.

Acesta este motivul pentru care fotografiile realizate de robotul Rover de pe Marte reflectă o suprafață marțiană cu o varietate de tonuri de culoare. Fotografii de pe Marte, realizate în 1976, arată un cer albastru din cauza ajustării speciale a echilibrului între nuanţele de alb, care au făcut ca Marte să arate foarte mult cu suprafaţa Pământului. Una dintre ultimele fotografii ale suprafeței marțiene relevă o suprafață albăstruie-gri.

Mulți oameni cred că NASA ascunde de fapt o mulțime de informații de pe Marte. Numeroşi ufologişti sugerează că NASA a modificat în mod intenționat imaginile de pe Marte, pentru a face să arate ca o planetă pustie și lipsită de viață, în timp ce adevărul este foarte diferit de ceea ce NASA și alte agenții spațiale ne spun. Concluzia e aceea că „planeta roșie” s-ar putea să nu fie atât de roșie și s-ar putea dovedi că Marte este de fapt foarte similar cu Pământul, sau cel puțin a fost în trecutul îndepărtat.


Lasă un comentariu