Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Din ce în ce mai multe crime misterioase par a fi legate de Matrix… Ce se întâmplă în lume?


Există o mulțime de motive pentru care cineva ar putea dori să comită o crimă. Ură, pasiune, gelozie și răzbunare sunt motive obișnuite ale crimelor. De asemenea, afecțiunile psihice pot fi implicate, la fel ca și iluziile și paranoia. Nu trebuie să uităm şi pretenţiile unor ucigaşi care au spus că au auzit demoni în capul lor, demoni care i-ar fi îndemnat la crime. Dar, nu cumva şi „Matrixul” e implicat în aceste crime?

În 1999, a fost lansat filmul science-fiction de mare succes „The Matrix”. Regizat de Wachowskis, și cu actori celebri ca Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss şi Hugo Weaving, filmul descrie un viitor în care ființele umane trăiau în „coconi”, astfel încât forța lor de viață să poată fi exploatată de maşinile care conduceau Pământul. În acest viitor distopic, oamenii înrobiți își duc viața într-o realitate simulată artificial, pentru a fi ţinuţi sub control, ei crezând şi acceptând această „realitate”.

„The Matrix”, ca şi celelalte două filme care au urmat „The Matrix Reloaded” și „The Matrix Revolutions”, povestesc saga unui simplu programator de calculator, care își dă seama că realitatea nu este ceea ce pare și reușește să se desprindă de lumea impusă a visurilor, în lumea reală, făcând astfel un război împotriva mașinilor. Trilogia „Matrix” a fost lăudată de mulţi nu doar pentru efectele speciale produse, dar și pentru analiza profundă a unor astfel de probleme filozofice, precum sensul existenței și natura realității.

Acum, revenind la crime… în ultima vreme au apărut o serie de crime comise de oameni care par să creadă că universul filmului „Matrix” este unul real, iar crimele lor au avut loc în această realitate falsă. Acesta este un fenomen cunoscut sub denumirea de „The Matrix Defense”, adică „Apărarea Matrix”. Oricât de nebunesc ar putea părea, există într-adevăr un număr șocant de crime, în care autorii unor asasinate teribile au folosit „Apărarea Matrix” ca pe o apărare juridică reală.

O fată omorâtă trăia într-un Matrix virtual…

De exemplu, în anul 2000, studentul de 27 de ani de la informatică de la Universitatea de Stat din San Francisco, Vadim Miesges, a ucis-o brutal pe colega ei de apartament, Ella Wong. Crima îngrozitoare a implicat şi tranşarea fetei… mai multe detalii mai bine nu mai sunt povestite.

Când Miesges a fost găsit de poliție, el rătăcea în jurul unui mall, având la el un cuțit, droguri și acționând bizar. După arestarea sa, el le-a spus autorităților că trăiește în realitatea virtuală a lui Matrix și că, prin urmare, Wong nu a fost niciodată o persoană reală. În cele din urmă, un judecător l-a declarat ca fiind lipsit de discernământ şi a fost internat într-un ospiciu.

Un detectiv care l-a intervievat în acel moment pe Mieseges, inspectorul Kelly Carroll, a spus despre iluziile puternice ale tânărului: „El a spus că se afla în Matrix. Matrix-ul pentru el era un lucru real”.

„Ei comit o mulţime de crime în Matrix”

În iulie 2002, Tonda Lynn Ansley, de 37 de ani, din Butler County, Ohio, a făcut rost de un pistol, cu care l-a împușcat în cap pe un profesor de la Universitatea din Miami. Uciderea cu sânge rece a fost făcută în lumina zilei, iar Ansley a fost rapid reținută. La interogatoriu, Ansley le-a spus detectivilor că ea credea că lumea în care se afla nu era una reală și că trăia într-o simulare pe calculator, ca în filmul „Matrix”. În această realitate alternativă, ea a spus că a fost implicată într-o conspirație care-i menţinea „creierul spălat”, pentru ca în final ea să fie ucisă. În mintea lui Ansley, crima ei era o simplă apărare împotriva agenților care doreau să o țină în lumea virtuală a viselor. Ea a spus următoarele: „Ei comit o mulțime de crime în Matrix. În timpul nopţii, când dormi, ei te duc în altă parte, apoi te aduc înapoi și te pun în pat și, când te trezești, crezi că totul e doar un coşmar”.

Criminalul a scris că trebuie să ne eliberăm de sub controlul Matrix-ului

În același an, în octombrie 2002, a fost cazul lui Lee Boyd Malvo, în vârstă de 18 ani, care, împreună cu un complice, John Allen Muhammad, a împuşcat mai mulţi oameni cu ajutorul puştii cu lunetă în statele Maryland, Virginia și Districtul Columbia. În total au fost 10 victime, provocând o teroare în rândul populației îngrozite care nu știa niciodată cine va fi vizat în continuare.

Deși nu s-a folosit de filmul „Matrix” la judecată, în timp ce se afla în închisoare Malvo a desenat schițe și a scris în celulă mesaje care făceau aluzie la seria de filme Matrix: „Treziţi-vă! Eliberați-vă mintea, sunteți un sclav al controlului Matrix-ului. Forța exterioară a sosit. Eliberați-vă de controlul Matrix-ului. Mai întâi eliberați-vă mintea. Credeţi-mă! Corpul va urma. Îndepărtați-vă frica, îndoiala, neîncrederea”.

S-ar putea să nu știm niciodată cu adevărat ce i-a determinat pe acești criminali să facă ceea ce au făcut, să comită crimele respective. Poate că sunt cu adevărat nebuni, fiind detașați de realitate și plutind ca într-un vis înspăimântător. Sau poate că trăim într-o simulare și noi suntem cei nebuni? Nu putem fi siguri niciodată…


Lasă un comentariu