Urmăriţi ceva incredibil! Sfera de plasmă din Chemainus (Canada)

85

Incredibil! Acesta este cuvântul care mi-a rămas în minte după ce am urmărit videoclipul de mai jos, filmat de un amator din oraşul Chemainus (statul Columbia Britanică, Canada). Conform celui care a făcut filmarea, videoclipul de pe YouTube a fost scurtat faţă de versiunea iniţială (vezi mai multe AICI: http://www.truebluespirit.com/more-information-regarding-the-ufo-sighting/). Ce-i atât de incredibil la acestă înregistrare faţă de altele? Faptul că se poate observa o “sferă de plasmă” care se roteşte spectaculos şi care, la un moment dat, pare că se divide în două. La un moment dat, sfera a dispărut pentru că în zonă a apărut un avion militar care, probabil, că a alungat-o.

Vizualizând videoclipul, m-am hotărât să-l traduc şi să-i fac o adaptare pentru a înţelege mai bine cuvintele bărbatului care a făcut filmarea.

“- Nu ştiu ce e…Pare a fi un fel de meteorit căzător. E absolut incredibil! Luminează în portocaliu tot cerul. Ce naiba o fi? Hei, băieţi e un OZN!

– Ce este un OZN, tată?

– E un obiect zburător neidentificat, dar se învârte. O, Dumnezeule! E sigur un OZN. Priviţi-l.

– O, Doamne! Mă întreb ce-o fi.

– Nu ştiu, îl filmez. Priviţi-l… priviţi-l cum îşi schimbă lumina diferit. Ce naiba…! E clar că e un OZN. Ce naiba o fi acolo? Mai e şi o altă sferă care se mişcă…Priveşte, Alex! Mai e încă o sferă mică care se roteşte.

– O, Dumnezeule!

– Da, acum e perfect rotund, dar mai devreme se învârtea şi încerca să se separe în două sfere…Părea ca o celulă care se separă în două. Acum fac un zoom asupra ei…obiectul e staţionar, dar partea sa de deasupra e neagră. Nu ştiu…pare plat la suprafaţă, dar în partea de sus e chiar neagră.

– Tată, am văzut un fum deasupra lui!

– Da, e un fum.

– Uau! N-am mai văzut aşa ceva…

– E absolut incredibil.

– Ar trebui să-mi iau binoclul.

– Binoclul nu merge prea bine. O, Doamne! Am făcut un zoom către partea de jos a obiectului şi se află o mică sferă neagră care staţionează acolo (…) Ce naiba a fost asta? OK, pare că încearcă să se despartă în două. Ăia s-ar putea să fie nori…O, s-ar putea să nu fie…căci sunt ca nişte linii duble care traversează obiectul. Priviţi! Întâi e întuneric…e asemenea…Ştiţi că Saturn are inele în jurul său? Pare asemenea lui Saturn, cu inelele rotindu-se în jurul său, numai că ele par staţionare şi doar sfera se învârte. Se roteşte şi are petice negre pe ea.

– Tată, am văzut ceva…

– Pare ca o celulă, pare ca un ADN…Exact! Pare ca un ADN dublu spiralat! Sau ca un cromozom sau ceva de genul acesta. Pare ca o celulă…Arată ca o celulă gigantă înfricoşătoare. Nu ştiu…dar se observă o margine în afară…Şi are nişte inele care devin din ce în ce mai mici spre centru. Pare a fi un fel de model. Ce naiba o fi chestia aia? Face lumină şi pulsează. Nu, acum nu mai face aşa. Acum, parcă…

– Se învârte.

– Parcă partea sa de sus pare retezată, dar parcă nu e perfect rotunjită. Dar…N-am nicio idee. Oamenii trebuie să fie informaţi despre asta. Luminează întreg cerul.

– Şi tot cerul parcă e ca un…

– De parcă toţi norii pulsează. Da. Iar se uneşte. Da..se roteşte..Pare asemenea unui ou. OK…pare ca o minge care încearcă să iasă în afară. Şi chestiile ălea ce se aseamănă cu cromozomii…par că se comprimă în trei cercuri separate. O, naiba…e în spatele podului…Norii pulsează în portocaliu. Doamne Dumnezeule! N-am absolut nicio idee ce-ar putea fi. D-ar n-ar putea fi o flacără, pentru că e un glob. E ca un glob de plasmă. O…a dispărut. O, Dumnezeule…văd un elicopter uriaş zburând deasupra. Un avion uriaş. Nu…cred că e un avion al Forţelor Aeriene. E un bombardier uriaş. Da, aşa e! E ca un bombardier de ăla uriaş B-52. S-a întors, Tiff…s-a întors acolo unde se afla sfera, dar sfera a dispărut acum. Tot mai filmez. Avionul zboară acum în jurul perimetrului. Face un zbor de recunoaştere”.

P.S. Nu exclud şi faptul ca filmarea să fie o păcăleală, iar “globul de plasmă de pe cerul portocaliu” să nu fie altceva decât:

– o lanternă chinezească;

– o flacără a unui bombardier B-52;

– un ou.

Dacă aveţi şi alte idei, sunteţi bineveniţi să le expuneţi…