Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Visul lucid profetic al marelui psihiatru Carl Jung, care a previzionat izbucnirea primului război mondial. A avut el o „maşină a timpului”?


Visele profetice sunt vise în care aveți o experiență care încă nu s-a întâmplat în tărâmul existenței noastre, dar mai târziu chiar au loc, unde veți experimenta fenomenul de „deja vu”. Cu alte cuvinte, visele profetice permit cuiva să vadă viitorul fără a fi nevoie de o mașină a timpului.

În septembrie 1913, Carl Jung, marele pionier al psihiatriei, se afla într-un tren în țara sa natală, Elveția, când a experimentat un vis lucid profetic. Privind pe fereastră, el a văzut Europa inundată de un potop devastator. Viziunea l-a șocat și l-a tulburat. Două săptămâni mai târziu, în aceeași călătorie, viziunea i-a reapărut. De data aceasta o voce interioară i-a spus: „Uită-te bine; este complet real și așa va fi. Nu te poți îndoi”.

În memoriile sale – „Amintiri, vise și reflecții”, Jung a spus despre acest vis lucid profetic că: „Am fost brusc cuprins de o viziune copleșitoare: am văzut un potop monstruos care acoperea totul între Marea Nordului și Munţii Alpi. Când am venit în Elveția, am văzut că munții au crescut din ce în ce mai sus pentru a ne proteja țara. Mi-am dat seama că o catastrofă înfricoșătoare era în desfășurare. Am văzut valurile galbene puternice, prăbuşirea civilizației și mii de trupuri înecate. Apoi, toată marea s-a transformat în sânge.”

În primăvara următoare, a anului 1914, Jung a avut trei vise catastrofale în care a văzut că Europa era cuprinsă de gheață, vegetația dispăruse și pământul fără oameni. El s-a temut că va înnebuni, cu aceste vise lucide. Cu toate acestea, până în luna august a acelui an, visele și viziunile sale au fost confirmate: izbucnise primul război mondial.


Lasă un comentariu