Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Să ne împăcăm cu gândul acesta: şi oamenii şi extratereştrii vor sfârşi ca roboţi!

102

blankOare cum ar arăta extratereştrii dacă ei şi-ar face prezenţa pe Pământ? Conform recentului film lansat în SUA “Battle: Los Angeles” (2011), ei ar trebui să apară ca nişte fiinţe vii. Unii oameni de ştiinţă cred că aceşti extratereştri n-ar fi propriu-zişi forme de viaţă, vizitatorii sau cuceritorii din spaţiul cosmic nearătând decât ca nişte forme de viaţă artificiale, relatează site-ul space.com. “Din orice navă extraterestră care ar ateriza aici, pun pariu că în 99,99% din cazuri, vor ieşi doar forme de viaţă complet artificiale”, crede Michael Dyer, profesor de informatică la Universitatea din California (Los Angeles).

Dacă civilizaţiile extraterestre sunt suficient de avansate pentru a putea călători între stele, e extrem de probabil ca maşinile să-i fi înlocuit pe creatorii lor biologici, cred unii oameni de ştiinţă. Şi asta pentru că roboţii ar putea înfrunta toate intemperiile şi dificultăţile unor călătorii interstelare. Mai mult decât atât, roboţii n-ar trebui să se îngrijoreze în legătură cu toate condiţiile de mediu ale destinaţiilor lor (dacă planeta e prea fierbinte sau e prea rece, dacă e sterilă sau nu, dacă are atmosferă sau nu etc.)

“Şi eu sunt total de acord că oricine ne va vizita din spaţiu cosmic, nu vor fi fiinţe biologice ca în filmul ‘Battle: Los Angeles’, pentru că oricine ar veni aici, pe Pământ, s-ar confrunta cu multe din problemele pe care noi, oamenii, le întâmpinăm în spaţiul extraterestru”, spune Seth Shostak, astronom principial la Institutul SETI.

În căutarea unui mai mare control asupra existenţei lor, toate civilizaţiile extraterestre mai avansate şi mai vechi decât ale noastre sunt de natură post-biologică, crede Steven Dick, fostul şef-istoric al NASA. El mai afirmă că “dacă am avea o civilizaţie care e mai veche cu milioane sau miliarde de ani decât noi, ea va trebui să treacă prin evoluţia culturală, iar acum, cu o mare probabilitate, ei nu vor arăta ca noi, ci vor fi inteligenţă artificială”.

Cum vor fi înlocuiţi extratereştrii şi oamenii cu roboţi

Revenind la profesorul Michael Dyer, acesta crede că în câteva sute de ani şi noi vom fi înlocuiţi de agenţi sintetici mult mai inteligenţi decât noi. Există câteva metode prin care s-ar putea realiza acest lucru:

1) Prin dominarea robotică, ca urmare a creşterii dependenţei. O prea mare creştere a bazării pe maşini care să ne facă munca în locul nostru, va duce la un punct culminant, în care aceşti roboţi tăcuţi vor decide că trebuie să se elibereze de sub “jugul” sclaviei omeneşti.

2) Prin construirea de armate de roboţi. Acest scenariu ce-şi are originea în filmul “Terminator”, presupune faptul că fiecare naţiune a lumii va construi adevărate armate de roboţi care să lupte în locul lor. La un moment dat, oamenii vor pierde controlul asupra forţelor cibernetice, care se vor lupta între ele până la distrugere.

3) Prin transferul minţii noastre în medii sintetice. Roboţii vor putea lua controlul nu neapărat pe cale violentă, ei fiind folosiţi ca urmare a dorinţei oamenilor de a deveni nemuritori. Astfel, pe termen lung, oamenii vor putea construi tehnologii prin care mintea noastră, provenită din creier, să fie transferată integral către medii robotice. Futorologul Ray Kurzweil crede că acest lucru s-ar putea întâmpla în jurul anului 2045.

Aşadar, omul va dispare în viitor şi toţi ne vom transforma în roboţi!

Orgoni Crystal