Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Oamenii de ştiinţă au obţinut lumină într-un vid! Orice particulă poate apărea din nimic…

163

blankOamenii de știință au reușit să creeze lumină din vid, observând astfel un efect ce a fost pentru prima oară prezis acum 40 de ani, anunţă site-ul Sciencedaily.com. Într-un experiment inovativ, oamenii de ştiinţă au reuşit să capteze câţiva fotoni care apar şi dispar constant în vid.

Experimentul se bazează pe unul dintre cele mai neaşteptate principii din mecanica cuantică: vidul nu înseamnă neapărat “nimic”. De fapt, vidul este plin de diverse particule care fluctează continuu, intrând sau ieşind din el. Particulele par a exista pentru un moment scurt şi apoi dispar. Din moment ce existenţa lor este atât de fluctuantă, ele se mai numesc şi particule virtuale.

Christopher Wilson şi echipa sa de cercetători (cei care au realizat acest experiment incredibil) au reuşit să obţină fotoni care au trecut din starea lor virtuală şi au devenit fotoni reali. Fizicianul Moore (în anul 1970) a prezis că acest lucru s-ar putea întâmpla, dacă fotonilor virtuali le este permisă mişcarea într-o oglindă la o viteză apropiată de viteza luminii. Acest fenomen, cunoscut ca efectul Casimir, a fost pentru prima oară observat în acest experiment condus de Wilson şi echipa sa.

P.S. De-a lungul timpului, au existat o serie de gânditori care au spus că nu există vid, adică “nimic” – un spaţiu care să nu fie umplut cu “substanţă eterică”. Noţiunea de “particule virtuale” va constitui o adevărată durere de cap pentru unii fizicieni tradiţionalişti. Aşadar, ştiinţa a reuşit să detecteze particule care au apărut în realitate din…nimic! Sau, nu se ştie de unde, putând proveni, la fel de bine, dintr-un Univers paralel. Într-un Univers în care orice poate apare din nimic, putem spune că noi ştim “ceva” cu o certitudine de 100%? Normal că nu…

Orgoni Crystal