Cercetătorii cred acum că în Soare s-ar putea afla materie întunecată! Oare când vor descoperi că Soarele ar putea fi o „poartă stelară” către centrul galaxiei noastre?


Soare materie intunecataCeva este greșit în Soarele nostru sau, mai degrabă, ceva nu e în regulă cu teoriile noastre privind Soarele. Acest model, care este în parte bazat pe observațiile spectroscopice din fotosfera Soarelui (stratul care radiază lumina), oferă predicţii cu privire la temperatura, densitatea și compoziția chimică a astrului care ne luminează Pământul. Cu toate acestea, mai multe observații recente ale undelor de presiune internă ale Soarelui dezvăluie o discrepanță majoră: în zona de convecție circulatorie a Soarelui ar trebui să apară elemente mai grele cu aproximativ 10%; vedem prea mult heliu și hidrogen.

Potrivit unui nou studiu al astrofizicienilor de la Universitatea din Durham, acest material lipsă ar putea fi explicat prin prezența unui anumit soi de „materie întunecată”, cunoscută sub numele de „materie întunecată cu interacţiune asimetrică slabă”. Această materie permite interacțiunea cu materia regulată, deoarece particulele de materie întunecată se ciocnesc cu particulele de materie regulată. Acest lucru ar permite materiei întunecate să ajute la transferul de căldură din adâncurile Soarelui la suprafață. Acest fapt, susțin fizicienii, ar putea explica diferența dintre observațiile spectroscopice și helioseismice (undele acustice de presiune).

Aaron Vincent, cercetătorul principal din noul studiu susţine că „suntem foarte aproape de a afla dacă aceasta este într-adevăr o indicație a prezenţei materiei întunecate sau dacă am dat peste ceva care matematic arată ca materia întunecată, dar este de fapt ceva mai subtil în Soare”.

Sursa ştirii: motherboard.vice.com

P.S. Această ştire arată cât de puţin ştim noi, oamenii, despre sistemul solar, în general, şi despre Soare, în special. Cercetătorii îşi dau seama că teoriile noastre clasice despre Univers sunt limitative şi descoperă, încetul cu încetul, alte adevăruri. Acum, oamenii de ştiinţă bănuiesc că în spatele Soarelui s-ar afla o materie întunecată… n-ar fi nimic imposibil. În 2012, am scris acest articol (Soarele e un corp ceresc rece! Structura ocultă a Soarelui şi cele 12 planete interioare) în care am demonstrat neştiinţific (e adevărat), pe bază de logică şi legende, că Soarele ar fi un corp ceresc rece. Citez din acel articol:

„Dacă am părăsi Pământul şi ne-am îndrepta spre Soare, în spaţiul cosmic, şi am măsura temperatura acelui spaţiu, am constatat că este extrem de frig (-273 oC). De ce nu este foarte cald, căci suntem învăţati că în Soare se găsesc temperaturi de milioane de grade, iar tot ce se apropie de Soare ar trebui să se topească… O fi datorită faptului că această căldură este produsă de reacţia dintre razele Soarelui şi aura planetară electromagnetică?”

Tot în 2012, am scris un alt articol Soarele este o “poartă stelară” prin intermediul căreia se poate călători instantaneu în orice colţ al Universului, în care am arătat că Soarele ar putea fi o „poartă stelară”, adică, dacă am putea intra în Soare, conform mitologiilor, am putea ajunge direct în centrul galactic, iar de acolo, către altă galaxie. Oare o să aflăm vreodată adevărul despre Soarele nostru?


Lasă un comentariu