Robotul NASA de pe Marte a găsit pe această planetă o piramidă perfectă! Se mai îndoieşte cineva că piramidele nu se găsesc şi pe alte planete decât pe Pământ?


piramida pe Marte 1O fotografie făcută de robotul spaţial NASA Mars Curiosity Rover în mai 2015 arată ceea ce pare a fi o piramidă mică pe suprafața planetei Marte. Aceasta nu este prima piramidă găsită pe „planeta roşie”, ea alăturându-se unei liste tot mai mari de piramide găsite pe alte corpuri cereşti în afară Pământului. Sunt ele legate într-un fel de propriile noastre piramide?

Fotografia a fost făcută în locația intitulată Sol 978. Se estimează că piramida este de aproximativ 1,5 metri înălțime, astfel încât fie constructorii ei au fost mici de statură, fie ea face parte dintr-o structură mai mare care e îngropată sub solul marțian.
Imagine completă a piramidei o vedeţi în fotografia de la începutul articolului.

Piramidele (sau pietrele în formă de piramidă pentru sceptici) au fost găsite de telescoape de mai mult timp pe planeta Marte. Primele piramide semnificative au fost descoperite pe 8 februarie 1972, de nava spaţială Mariner 9 într-o zonă numită Elysium Planitia. În 1976, navele spaţiale Viking 1 și Viking 2 s-au întors pentru a face fotografii mai bune ale piramidelor, găsind în zona cunoscută sub numele de Cydonia Mensae celebra față gigant de pe Marte.

Piramidele nu sunt doar pe Marte. Aşa cum spuneam într-un articol de acum 5 zile (NASA a găsit o piramidă pe planeta pitică Ceres! O fi adevărată astfel ipoteza misterioasă conform căreia Pământul şi Ceres au făcut parte din aceeaşi planetă, Tiamat, zdrobită în trecut de Nibiru?) se pare că NASA a găsit o piramidă şi pe planeta pitică Ceres. Iar în octombrie 2014, sonda spatiala Rosetta a trimis poze cu ceea ce arată a fi o piramidă pe suprafața cometei 67p.

piramida pe Marte 2

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO