Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Savantul rus Filipov putea transmite la distanţă, prin unde radio, orice explozie de bombă! Dacă n-ar fi fost asasinat de ţarul Rusiei, astăzi lumea era distrusă total…


filipov bombaÎn noaptea de 17 spre 18 octombrie 1903, savantul rus Mihail Mihailovici Filipov a fost găsit mort în propriul laborator. Fusese, fără îndoială, asasinat la ordinele Okhranei, poliţia specială a ţarului. Poliţia puse mâna pe toate dosarele savantului, mai ales pe manuscrisul unei cărţi care-ar fi trebuit să fie cea de-a trei sute una publicaţie a sa. Împăratul Nicolae al II-lea examină el însuşi dosarul, apoi laboratorul fu complet distrus şi hârtiile arse.

Cartea confiscată se numea „Revoluţia prin ştiinţă sau sfârşitul războaielor”. Nu era o carte pur teortică. Filipov le scrisese prietenilor – iar scrisorile trebuie să-i fi fost deschise şi citite de poliţia secretă – că făcuse o descoperire uluitoare. Într-adevăr, găsise mijlocul de a transmite prin radio, pe un fascicul dirijat de unde scurte, efectul unei explozii. Scria într-una din scrisorile regăsite:

„Pot transmite pe un fascicul de unde scurte toata puterea unei explozii. Unda explozivă se transmite integral de-a lungul undei electromagnetice purtătoare, ceea ce face ca un cartuş de dinamită care explodează la Moscova să-şi poată transmite efectul până la Constantinopol. Experienţele pe care le-am făcut demonstrează că fenomenul poate fi produs la mii de kilometri distanţă. Folosirea unei astfel de arme în revoluţie va face ca popoarele să se ridice şi ca războaiele să devină complet imposibile”.

Ce să crezi despre realitatea invenţiei sale? Să ne aducem mai întâi aminte că o invenţie foarte asemănătoare a fost realizată în Statele Unite, undeva în anii 70: ceea ce se numeşte, impropriu, bomba cu argon. Principiul acestei invenţii este cunoscut: energia furnizată de explozia unui cartuş de dinamită sau a unei bucăţi de plastic intr-un tub de cuarţ comprimă argonul gazos, care devine intens luminos. Această energie luminoasă este concentrată într-un fascicul laser şi transmisă astfel, sub formă de lumină, la mare distanţă. S-a ajuns deja la incendierea unei machete de avion din aluminiu la o înălţime de o mie de metri. S-a realizat deci efectiv, o formă incompletă a aparatului lui Filipov.

Filipov e sigur că nu cunoştea laserul, dar studia undele ultrascurte, de o lungime de aproximativ un milimetru, pe care le producea cu ajutorul unui generator cu scântei. A publicat câteva lucrări pe această temă. Se poate foarte bine ca Filipov să fi găsit mijlocul de a converti energia unei explozii într-un fascicol îngust de unde ultrascurte.

S-o facem o clipă pe avocatul diavolului şi să ne întrebăm dacă împăratul Nicolae al II-lea al Rusiei, punând să-l asasineze pe Filipov şi să-i distrugă cartea şi dosarele, n-a salvat lumea de la exterminare. Întrebarea merită pusă. Filipov a fost asasinat în 1903. Dacă şi-ar fi publicat atunci procedeul, acesta ar fi fost cu siguranţă pus la punct, gata de a fi folosit în timpul războiului din 1914-1918. Şi toate marile oraşe ale Europei, poate şi ale Americii, ar fi putut fi distruse.

Dar în timpul războiului din 1939-1945? Hitler, posedând procedeul Filipov, n-ar fi distrus complet Anglia, iar americanii Japonia? Aşa încât nu este exclus ca împăratul Nicolae al II-lea, îndeobşte condamnat, să trebuiască a fi numărat printre salvatorii umanităţii.

Ce s-ar întâmpla astăzi, în 2016, dacă ar găsi cineva mijlocul de a folosi procedeul Filipov pentru a transmite la distanţă energia exploziilor nucleare a bombelor A şi H? Ar fi, evident, apocalipsul şi distrugerea completă a lumii.


Lasă un comentariu