Periculoasele arme cu antimaterie ar putea fi produse! Cercetătorii sunt deja capabili să creeze şi să stabilizeze antimaterie!


arme cu antimaterieArma antimaterie: am văzut-o în filme şi am citit despre ea în mai multe cărţi. De exemplu, în Star Trek”, torpilele fotonice au fost descrise ca bombantimaterie. În cartea lui Dan Brown„Îngeri si demoni” – o unitate antimaterie i-a amenințat pe toți cei aflaţi în Vatican. Antimateria a fost întotdeauna un concept răspândit în genul sci-fi, dar este un concept realizabil. Science-fiction-ul este extraordinar atunci când estimează lucruri disponibile din viitor, dar ar putea arma antimaterie să devină realitate într-o bună zi?

Producția şi utilizarea antimateriei a constituit preocuparea principală, odată cu începerea războiului rece. Oamenii de ştiinţă şi liderii militari văd utilizările interminabile ale antimateriei în producția de energie, în călătoriile spațiale, dar şi în armele de război. Acest punct de vedere este atât de popular, întrucât știința consideră în prezent antimateria este cea mai eficientă sursă de energie din Univers.” Dacă s-ar obţine în masă, dispozitivele de antimaterie ar putea modifica civilizația noastră pentru totdeauna.

Cu toate acestea, înainte ca această nouă lume de energie să fie realizată, există unele obstacole destul de mari, care trebuie să fie depășite, ca de exemplu costurile imense care necesită producția de antimaterie. Dar, dacă știința ar găsi un mod mai eficient și rentabil pentru a produce antimaterie, atunci ar putea fi plauzibile armele cu antimaterie.

În 2010, CERN a anunțat a fost capabilă de a crea 38 de atomi de antihidrogen, care au rezistat o zecime de secundă. La acea vreme, a fost o realizare extraordinară. Între timp, în doar 4 ani, s-au făcut progrese mari în acest domeniu. Recent, fizicienii Makoto Fujiwara şi John C. Polanyi, au declarat că cercetătorii de la CERN au extins acum stabilitatea antimateriei, suficient de mult timp pentru a se permite efectuarea de experimente cu laser pe atomi: „În urmă cu câțiva ani am fost în stare să obţinem, pentru prima dată, primii atomi stabili de antimaterie; acum, suntem capabili să-i menţine mai mult de 1000 secunde, adică aproximativ 16 minute.” Planul este acela de a crea atomi de antihidrogen, aceştia să fie stabilizaţi şi apoi să se tragă o rază de laser care să măsoare diferitele proprietăți ale antimateriei.

Acum, scopul cercetătorilor este acela de a stabiliza antimateria pentru perioade mult mai lungi de timp, folosind materiale ieftine, pentru a putea reduce în cele din urmă costurile asociate cu stabilizarea antimateriei. Dacă acest lucru s-ar realiza, apariţia armelor cu antimaterie ar fi posibile. Să sperăm însă că ele nu vor fi folosite pentru a omorî oameni sau alte fiinţe…

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock