Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Experimentul Phillip, un experiment ştiinţific uluitor care ne arată până unde poate ajunge puterea minţii umane

585

blankUnul dintre cele mai interesante experimente din istoria psihologiei îl reprezintă “experimentul Phillip”. Acesta a fost realizat la începutul anilor 1970 de către Societatea din Toronto privind Cercetările Psihice.

Scopul experimentului a fost acela de a vedea dacă un personaj istoric fictiv ar putea să se manifeste prin eforturile de concentrare ale unui grup de oameni.

Astfel, s-a luat o “fantomă” denumită Phillip, căreia i s-a dat o personalitate şi o biografie completă, şi chiar și un portret pentru a părea cât mai reală. Cei 8 membri selecţionaţi ai grupului au memorat, de asemenea, biografia fictivă și au studiat perioada în care ar fi trebuit Phillip să fi trăit.

Timp de câteva luni nu s-a întâmplat nimic, până în anul 1973, atunci când Phillip a început “să comunice”. El a început printr-o bătaie puternică pe masa în care se aduna grupul de 8 persoane. În lunile care au urmat, grupul a descoperit că, atunci când puneau întrebări cu răspunsuri alternative (o bătaie ca “da” și 2 bătăi în masă ca “nu”), puteau avea de fapt o conversație inteligentă cu “fantoma” lor.

Fapt interesant e faptul că experimentul a avut un sfârșit ciudat, atunci când unul din membrii grupului a rupt rândurile și a declarat cu voce tare că Phillip “este creaţia noastră, ştiţi asta, nu?” Începând de atunci toate comunicațiile s-au oprit. Odată ce Phillip a fost negat ca fiind real, el a încetat să mai existe.

Acest experiment arată că existenţa unei persoane sau a unui lucru / obiect poate fi dată doar de mintea umană!

Orgoni Crystal