Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Telescopul NASA Hubble a detectat nori cosmici care se deplasează mai repede decât viteza luminii! S-a înşelat Einstein?

  •  
  •  
  •  
  •  

nor cosmicŞtirea aceasta are 15 ani vechime, pentru că a apărut în 1999, dar m-am gândit s-o prezint pentru ineditul ei. Sursa ştirii este stsci.edu (site-ul Institutului de Ştiinţă a Telescopului Spaţial – The Space Telescope Science Institute) şi a apărut în ianuarie 1999:

Astronomii au anunţat descoperirea unor nori care par că se mişcă de câteva ori mai repede decât viteza luminii, provenind din regiunea găurii negre, aflată în centrul galaxiei M87 (aflată la aproximativ 50 de milioane de ani-lumină distanță).Am observat o mulţime de nori, care par să se miște în centrul galaxiei, depăşind între patru și șase de ori viteza luminii, a declarat Dr. John Biretta, de la Institutul de Ştiinţă a Telescopului Spaţial. Noi credem că această aparentă viteză se traduce printr-o viteză doar cu puțin mai mică decât cea a luminii în sine„.

Rezultatul reprezintă o premieră pentru telescopul spațial Hubble, aceasta fiind pentru prima oară când se observă mișcarea superluminală, descoperirea fiind posibilă prin rezoluția extrem de fină obținută de camerele de pe Hubble. Măsurarea vitezei de deplasare a norilor cosmici a fost obţinută prin compararea mai multor imagini obţinute de Hubble între 1994 și 1998.

Totuşi, Biretta spune că „viteza supraluminică” este o iluzie: „Este o iluzie creată de viteza finită a luminii şi de mişcarea rapidă. Înţelegerea noastră prezentă este aceea că mişcarea supraluminală apare atunci când acești nori se îndreaptă spre Pământ la viteze foarte apropiate de cea a luminii, în acest caz, mai mult de 98% din viteza luminii. La aceste viteze, norii aproapețin pasul cu lumina pe care o emit, în timp ce se îndreaptă spre Pământ, așa că, atunci când lumina în cele din urmă ajunge la noi, mișcarea apare mult mai rapidă decât viteza luminii. Având în vedere că norii se mişcă ușor mai lent decât viteza luminii, ei nu încalcă efectiv Teoria relativității a lui Einstein, care stabilește lumina drept limită de viteză.

P.S. E adevărat că Einstein a spus că în Cosmos nu există viteza mai mare decât cea a luminii, dar lucrurile nu stau chiar aşa. Fizicianul Gerald Feinberg (1933-1992) a demonstrat într-un articol publicat în „Physical Review”, sub titlul: „Posibilitatea existenţei unor particule mai rapide decât lumina” că în lumea aceasta viteza luminii constituie într-adevăr un zid, o barieră, ce nu poate fi depăşită, dar că, dincolo de zid, există o altă lume, unde sunt activi tahionii, al căror destin este acela de a nu încetini niciodată. Tahionii nu au o viteză maximă… sunt nelimitaţi (vezi mai multe în acest articol: Există viteză mai mare decât viteza luminii? Da!).


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu