Teoria biosferei-umbră: „smalţul de deşert” demonstrează că trăim alături de forme de viaţă invizibile, eterice şi necunoscute. Astfel, se explică legenda zânelor!


Site-ul rawstory.com ne prezintă o teorie mai mult decât interesantă: teoria biosferei-umbră. Citez din articolul de pe site dedicat acestui subiect:

Uitaţi de extratereştrii din spaţiul cosmic. Unii oameni de ştiinţă cred că împărţim planeta noastră cu forme de viaţă ciudate, ce sunt complet diferite de noi şi care sunt invizibile pentru noi”.

Şi eu m-am întrebat de multe ori dacă nu există forme de viaţă care sunt invizibile pentru noi şi care trăiesc lângă noi…

„De-a lungul celor mai mari deşerturi din lume, o strălucire misterioasă a fost observată pe suprafeţele rocilor. Aceste straturi de mangan, arsenic şi silice sunt cunoscute ca „smalţuri de deşert” şi se pot găsi în deşertul Atacama din Chile, în deşertul Mojave din California dar şi în multe alte locuri aride. Ei pot face deşertul să lucească cu o serie de culori surprinzătoare, şi, prin sculptarea acestor bucăţi de smalţ, populaţia nativă din acele locuri au creat o serie de simboluri şi imagini ciudate pe suprafeţele rocilor.”

Procesul care determină apariţia acestor străluciri misterioase e încă necunoscut. Unii oameni de ştiinţă cred că e posibil să fie cauzat de acţiunea diferitelor elemente chimice de-a lungul timpului. Alţii cred însă că e vorbe de forme necunoscute de viaţă.

„Profesoara Carol Cleland, de la Universitatea din Colorado, are o sugestie mai stranie. Ea crede că smalţul de deşert ar putea fi manifestarea alternativă, invizibilă a lumii biologice. Cleland crede că e vorba de dimensiunea eterică a aşa-zisei ‘biosfere întunecate’. Ea mai spune că, pe Pământ, e posibil să coabităm cu forme de viaţă ce au o biochimie total diferită de formele de viaţă pe care le cunoaştem.”

Poate că acestea sunt forme de viaţă pentru care nu există ştiinţă pentru ele. Sau poate că legendele zânelor, spiriduşilor şi ale altor fiinţe asemănătoare sunt reale, iar noi le-am privit ca fiind fanteziste. Poate că ar trebui să ne schimbăm modul de gândire cum percepem viaţa pe Pământ sau pe alte planete.

smalt de desert
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO